Vyhledávání

Tabulka 5B P23

1. QARA 54:31 16
2. Le Jardin 42:34 15
3. Torpedo 50:38 15
4. BongoBongo 36:39 11
5. Tycho de B. 32:25 11
6. Kehar Club 43:49 11
7. Barclays 32:32 11
8. Kubrt 62:36 10
9. Torolka 37:29 10
10. Polnohospodár 34:48 10
11. Celtic THK 29:56 4
12. AG team 24:58 2


 

Střelci J2024

Váca 10x

Šindy 6x

Vali 6x

Czechmate 4x

Jorge 2x

Burryno 1x
Kráňa 1x
Jířa 1x
Hlína 1x

 

Steve - Celtic THK (5-0)

21.06.2010 10:20

Do šestky s výučním listem aneb jak si z nás udělali kluci ze Stevu dobrý den
Steve 5:0 Celtic THK
(hráno 15. 6. na Hanspaulce, UMT3, od 19,30 hod.)

Poslední zápas jely Žabičky odehrát na Hanspaulku, tedy do mekky stejnojmenné soutěže. Zaznívaly hlasy, že se jdeme o první místo rvát do Pražského Wembley. Vrchol sezony měl tedy vše, co by každý pořádný zápas mít měl. Skvělé zázemí, kvalitní povrch, spoustu fanoušků (nehledě na to, že to byli hosté místní hospůdky) a soupeři v podobě nejlepších týmů uplynulé sezony.

Cetlic měl poslední dobou problém s docházkou, ačkoliv jsme slýchávali, že je nás moc bla bla. Jak se ukázalo, spousta nás chodila pouze na začátku, pak to trošku odpadlo. Na tento zápas jsme neměli nikoho na střídání, což nebylo nakonec naší nevýhodou, jelikož soupeř měl stejný počet hráčů a k tomu navrch pár let navíc..

Na zápas se přišel podívat i pajda Bláža, kterého čeká ještě delší pauza, než jsme plánovali. Bohužel koleno nedrží, a tak bude muset podstoupit další operaci. Novinářka a fotografka v jedné osobě - já - na místě byla taktéž, a tak se mohlo začít.

Už od začátku bylo jasné, kdo bude vládnout.. Steve s lehkostí Brazílie „bagoval" mezi našimi hráči a již od začátku diktoval tempo hry. Celtic se zmohl pouze na nakopávané míče, které byly většinou nepřesné. Později THK řešilo svou rozehrávku zatažením Standy a Váci, ti však posléze chyběli vepředu. Steve si vytvářel příležitosti jak na běžícím pásu a jedna taková se ujala krátce po začátku hry, kdy hráč z voleje prodloužil míč až do brány.. 1:0! Celtic to trošku zaskočilo a pakliže se do této doby moc nedařilo, od tohoto gólu to platilo dvojnásob. Výjimkou budiž Czechmatova střela, která se od břevna odrazila na brankovou čáru a ven, bohužel široko daleko nikdo v zelenobílém a byl z toho protiútok místo pohodlného doklepnutí do prázdné brány.

Akcie Celtic držel vysoko Soukíno, se kterým si Steve dlouho nevěděl rady. Jeho střelci byli zoufalí. Petr připomínal hokejového Haška ve fotbalové bráně, leč ani to nebylo ničemu platné, protože Celtic nezapnul a navíc odešel fyzicky, což byla škoda, protože hrál s o deset let staršími chlapy.

Druhá půle už příliš šancí z naší strany nepřinesla. Naopak jsme čtyřikrát inkasovali a nebylo o čem dumat. Zkrátka zvítězil ten lepší. Steve zcela zaslouženě vyhrál celou skupinu, zatím to byl nejlepší tým, proti kterému jsme kdy hráli, čněl nad kluky o dvě třídy. Navíc působil velmi sympaticky, utkání, ač nabito bojem o první flek, se hrálo ve férovém duchu.

Tento zápas by měl být takovým alarmem před vstupem do šesté ligy, který nás čeká na začátku září. Hlavní cíl je udržet se a zhodnotit naše možnosti. Teprve uvidíme, jestli bude šestá liga náš strop, jestli můžeme jít výš nebo naopak, jestli jsme si neukousli až příliš velké sousto, nicméně já vám věřím a očekávám, že se nebudu každý zápas strachovat o to, jestli nejedeme na sestup.

Jelikož se jedná o poslední report, ráda bych zde zhodnotila sezonu očima fanouška, samozřejmě nezaujatého - to nemůžu říct..

Celkově byla sezona dobrá, však se postoupilo. Zapracovali se do sestavy tři nové opory. Beru i Standu, který sice hrál už minulý rok, ale jen dva nebo tři zápasy, tudíž ta letošní sezona pro něj byla rozhodně plnohodnotnější. Jak on, tak Soukíno i Czechmate svojí roli zvládli na výbornou, zapadli nejen do herního systému, ale především do kolektivu a o to tady jde především. Standa přinesl do hry důraz, bojovnost, neutuchající touhu vyhrát. Totéž se dá říct o Czechmateovi, přesně takoví hráči Celticu chyběli! Oba navíc umí výborně vystřelit, ať už dělovka z levačky od Czechmatea nebo pravačky Standy, obě musí strašit soupeře prakticky dodnes. Soukíno přinesl klid do brány, navázal na vynikající výkony Bláži, a THK tak opět mělo na koho spoléhat. Brankáři zkrátka vždycky byli naší devízou.

Ostatní jednotlivě rozebírat nebudu a ani nechci. Letos víc než jindy platí, že výsledky byly dosaženy týmovým výkonem. Avšak jedna věc je zarážející a obzvlášť útoční hráči by se měli chytit za nos.. a tou je produktivita! Myslím si, že je to docela i rarita, aby se o 50% gólů, kterých nebylo moc (27), postaral jeden jediný hráč, a to Váca (14 gólů). Druhý nejlepší střelec je Pavel se TŘEMI góly. Propast je tam velká, je potřeba na tom zapracovat, nejde spoléhat na jednoho hráče. A když jsme o tom spoléhání a nespoléhání, je tu téma Kopi, které je probíráno snad na každém zápase. Zde se o spolehlivosti mluvit nedá, bohužel samotný hráč nemá ani tolik slušnosti, aby se sám od sebe ozval, ba dokonce ani nejeví zájem o to, jak si Celtic vede.. jelikož to v týmu nedělá dobrotu a hrajeme to hlavně proto, abychom se jednou za týden sešli a vytvořili opravdový tým, nebudeme již Kopiho prosit o jeho setrvání v týmu, naopak. Celou sezonu se neozval, jednou přislíbil účast, kterou hodinu před zápasem náhle zrušil, aniž by napsal proč, a tak už nestojíme o jeho další angažmá v THK. Na jeho místo seženeme náhradu se zdravým charakterem, která ostatní nenechá ve štychu.

Co se nových hráčů týče, je ohrožená další účast Soukína, který se rozhodne, jestli bude i nadále chtít hrát, či jestli skončí. Byl by to velký zásah, odpadl by nám už druhý brankář, nicméně nějak bychom to řešit museli. Doufáme, že se vyjádří co nejdříve.

Poslední věcí je nezaplacené startovné. Dotyční, kterých se to týká (jsou dva), vědí…!

Na závěr vám chci popřát hezké fotbalové volno a v září se na vás opět těším.

P.S.: Možná se uskuteční nějaké přáteláky, vše se brzy dozvíte a asi by se to týkalo hlavně těch, kteří jsou v Praze, případně se to doplnilo nějakými kamarády, zde o nic nejde, čili nemusí to být člen týmu, ale bylo by dobré si před sezonou kopnout a zjistit, že míč je kulatý…

 

Celtic THK x Steve 0:5
Sestava: Soukíno - Suši, Czechmate, Stenly, Honza H., Váca
Muž zápasu: Soukíno

 

 

CelticGirl