Vyhledávání

Tabulka 5B P23

1. QARA 54:31 16
2. Le Jardin 42:34 15
3. Torpedo 50:38 15
4. BongoBongo 36:39 11
5. Tycho de B. 32:25 11
6. Kehar Club 43:49 11
7. Barclays 32:32 11
8. Kubrt 62:36 10
9. Torolka 37:29 10
10. Polnohospodár 34:48 10
11. Celtic THK 29:56 4
12. AG team 24:58 2


 

Střelci J2024

Váca 10x

Šindy 6x

Vali 6x

Czechmate 4x

Jorge 2x

Burryno 1x
Kráňa 1x
Jířa 1x
Hlína 1x

 

Santovi sobi - Celtic THK (1-1)

09.09.2009 09:37

 

Vydřená remíza po ztracení nervů při obvolávání týmu
Santovi sobi - Celtic THK 1:1
(hráno 8.9. 2009 na Meteoru, UMT3, od 20,15)

Po jasné výhře 5:0, která Celtic namlsala a nakopla tím nejlepším možným způsobem, nás čekalo utkání druhé s týmem Santovi Sobi. Sobíci vyhráli první utkání taktéž přesvědčivě, paralela by se našla i další. Stejně jako THK letos postoupili do sedmé ligy při ztrátě pouhých dvou bodů a ve svém týmu si, stejně jako my, hýčkají nejlepšího střelce skupiny. Tím ale veškerá podobnost končí, Sobi hrají již šestou sezonu a i s docházkou jsou na tom evidentně líp než zelenobílí..

Utkání doprovázela nervozita z dnů minulých, kdy vedoucí mužstva obvolávali hráče a přemlouvali je ke startu v utkání. Dovolené vyřadili Standu a Honzíka H., Luky ani Pavel svou účast také nepřislíbili a tak to bylo na táborské spojce - Jířa, Bláža, kteří se tentokráte vypravili na zápas vlakem. Klobouk dolů před takovýmto přístupem! Nakonec, chvála Bohu, se sešlo šest hráčů, takže jsme měli i možnost střídání.

S tím však Sobi problém neměli. Během chvilky se jich u hřiště shromáždilo jedenáct a žabičky mohly jen suše závidět. Početní výhoda tedy byla na straně soupeře, což je zvlášť na tomto velkém hřišti výhodou, nicméně THK neházel flintu do žita!

Díky zkušenosti z prvního zápasu se hned na začátku určila pravidla mezi týmy - kdo zakopne míč, ten si pro něj taky dojde, kdo rozbije okno, platí. Utkání tedy mohlo začít.

Hra byla ze začátku rozháraná, spousta nepřesných přihrávek a nesehranost zapříčinila počáteční tlak soupeře, který místy Celtic jasně přehrával. Postupem času se však vyrovnala a ačkoliv míč drželi spíše Sobi, THK měl kupodivu více šancí. Do nich se dostával především Váca, který měl tentokráte více úkolů než jindy. Vzhledem k náročnosti utkání i vyšším kvalitám soupeře se hodně zatahoval, mezi obranou a útokem se tedy vytvořila velká mezera. Celtic zvyklý hrát spíše po zemi, se musel uchylovat k nákopům, které jsou na tvrdém povrchu Meteoru velice náročné na zpracování a případné založení protiútoku. Postupem času začaly logicky docházet síly, okýnek v obraně bylo čím dál tím víc. Rozhodčí pouštěli tvrdou hru z obou stran, místy to však uškodilo a ze hry se stala „bramboračka". Pak přišla nádherná akce Sobů, kteří se několika přihrávkami na jeden dotek dostali do přečíslení a nekompromisně zakončili akci tvrdou nízkou střelou přesně k tyči. Bláža neměl šanci, jedna nula. Krátce na to přišla další šance, resp.menší zkrat. Po zpětné přihrávce Bláža neodhadl výšku balonu a míč mu projel pod nohami, mířil přímo do svatyně. Naštěstí měl dobře postavené tyče, které míč jen těsně minul. Z následujícího rohu nic nebylo a pak přišla chvíle Váci, který plní svou roli lídra týmu na jedničku. Před zraky své nejvěrnější fanynky si po autovém vhazování pohrál s obránci a vsítil svou letošní pátou branku. Bylo vyrovnáno!

Druhá půle nabídla spoustu šancí na straně Celticu, ačkoliv v poli byl stále aktivnější soupeř, ale byly z toho pouze dvě tyčky a několik dobrých zákroků brankáře. Ani jeden tým nechtěl udělat chybu a utkání se víceméně dohrávalo. Přestože v prvním poločase zahrál hráč Sobů schválně rukama a nedostal za to ani žlutou kartu, rozhodčí nedostáli nastaveného metru posuzování zákroků a za jeden nechtěný, který se v daném utkání rozhodně nevymykal z běžných soubojů, dostal Bohy žlutou kartu. Vzhledem k tomu, co rozhodčí pouštěli předtím a co přecházeli pouze odpískáním faulu, bylo toto rozhodnutí poněkud nepochopitelné. Nicméně se s tím nedalo nic dělat. Utkání se dohrálo již v poklidu a Celtic tak dokráčel k cenné remíze.

Budeme-li brát v potaz sílu soupeře a také to, že několik klíčových hráčů na zápas nedorazilo, musíme být spokojeni za výsledek i předvedou hru, která byla v rámci možností dobrá. Doufejme, že v dalších zápasech nebude takový problém s docházkou, kdy jsme se i den před zápasem klepali, že nás bude málo a snad nám k tomu napomůže i nová posila - Honza Huk, kterou tímto vítám v týmu. Poslední dvě posily pochází z Prahy, tak doufejme, že to bude nést své ovoce a už nikdo nebude muset někoho přemlouvat a obvolávat, aby došel na zápas. Ještě jednou chci poděkovat především Blážovi a Jířovi, kteří přicestovali vlakem. Odměna od fanoušků je nemine!

Příští zápas sehrajeme proti týmu AGP 83, hrající svou 48. sezonu. Mělo by se jednat opět o kvalitního soupeře, přesto očekáváme výhru (pokud tedy můžu mluvit jménem všech fans Celtic Hooligans)!


 

 

Santovi Sobi x Celtic THK 1:1
Fanoušci: 4
Branky: Váca
Sestava: Bláža - Suši, Brejchys, Bohy, Váca, Jířa, Kopi
Muž zápasu: Bohy
Hvězda zápasu: zatím neurčeno, bude se řešit v nejbližší době

 

 

CelticGirl