Vyhledávání

Tabulka 5B P23

1. QARA 54:31 16
2. Le Jardin 42:34 15
3. Torpedo 50:38 15
4. BongoBongo 36:39 11
5. Tycho de B. 32:25 11
6. Kehar Club 43:49 11
7. Barclays 32:32 11
8. Kubrt 62:36 10
9. Torolka 37:29 10
10. Polnohospodár 34:48 10
11. Celtic THK 29:56 4
12. AG team 24:58 2


 

Střelci J2024

Váca 10x

Šindy 6x

Vali 6x

Czechmate 4x

Jorge 2x

Burryno 1x
Kráňa 1x
Jířa 1x
Hlína 1x

 

Ratajski démoni - Celtic THK (1-0)

08.12.2009 09:52

 

Hořká tečka nakonec
Ratajski démoni 1:0 Celtic THK
(hráno 1.12.2009 na Meteoru, UMT 3, od 20,15)


 

A před námi byl poslední zápas! Zápas, ve kterém na první pohled o nic nešlo. Ovšem zdání klame! Soupeř, kterým byl tentokráte tým Ratajski démoni, hrál o udržení v sedmé lize. A Celtic, který už neměl šanci na postup, ani mu nehrozil sestup, se chtěl revanšovat fanouškům a udržet si jejich přízeň i do další sezony.

Jak bývá dobrým zvykem, první a poslední zápasy přinášejí nadšení hráčů alespoň v podobě docházky... Na zápas se sešlo hned 9 žabiček, soupeř přijel do našeho svatostánku, se kterým jsme se zároveň loučili, v šesti lidech. Měl však s sebou zároveň fanoušky! Jak jsem již zmínila - byl to poslední zápas Celticu na hřišti Meteoru. Strávili jsme zde kompletní druhou sezonu, a ačkoliv se nějaké chybičky našly (horší dostupnost pro některé hráče, UMT třetí generace, která rozhodně třetí generací nebyla, vysoké nájemné), myslím, že můžeme být s výběrem spokojeni. Onen výběr je možná až silným slovem pro situaci, ve které jsme se těsně před začátkem sedmičky ocitli, ale to už je věc vedlejší. Meteor se navždy vepíše do historie klubu jakožto první domovský stánek a nikoho za třicet let nebude zajímat, proč a jak se k této poctě dostal.

Výjimečnost utkání byla umocněna počasím. Hustě pršelo. Zkrátka jsme si tento duel měli zapamatovat se vším všudy. Soupeř, jak jsem již zmínila, se pohyboval na spodní hranici tabulky, a když zpětně porovnáme kvalitu jeho i soupeřů minulých, nejspíš to bylo zaslouženě. Celtic do utkání vlítl poměrně přesvědčivě a vytvořil si mírnou převahu, kterou ovšem nedokázal proměnit gólově. Opět se ukázala slabší stránka hry THK, a to neproměňování šancí, tentokrát jich nebylo málo. Bohužel se celá sezona dá shrnout tak, že když se netrefí Váca, netrefí se nikdo anebo jenom málokdy. Soupeř navíc dobře bránil, a přestože hrál bez střídání, nedělal zbytečné chyby (troufnu si tvrdit, že za celý zápas udělal dvě menší, klobouk dolů, to je neuvěřitelné). Naopak jedna taková stála žabičky, jak se později ukázalo, bodové zhodnocení zápasu. Po přenesení míče nikým nehlídaný hráč s číslem 10 zpracoval balon, a i když si to asi pět sekund pravačkou sunul na svou silnější nohu, a to značně viditelně (levou nohou se vůbec nedotknul balonu, ačkoliv to v dané situaci bylo nejjednodušší řešení), žádnému z obránců to v té chvíli nedošlo. Pak stačila výborně mířená střela do protipohybu brankáře a první (zároveň vítězný a poslední) gól byl na světě. Přišlo to zničehonic a zelenobílé tato branka klasicky znervózněla. Zbytek zápasu hráči plašili a některé situace řešili příliš zbrkle. Přišly sice další šance, dokonce i tyče, ale nikdo si, bohužel, nevzal kopačky „střílečky", a tak utkání skončilo celkem překvapivou prohrou. Démonům jsme to však nakonec přáli, hráli poctivě a férově, přiznávali rohy a auty, nehráli zákeřně. Toto vítězství jim nakonec pomohlo se v sedmé lize udržet a my jim tímto způsobem gratulujeme a přejeme v další sezoně úspěchy.

Byla to tedy sezona plná neproměněných šancí, (ne)scházení se a utrpení zranění nejdůležitějšího článku týmu - brankáře Bláži. Zároveň všem ukázala, že spoléhat na současnou soupisku nelze, a tak do příští sezony přijdou změny v podobě nových posil a změny řádu. Zpřísní se pokuty za neomluvené absence a snad k tomu kluci začnou přistupovat jako v první sezoně. Nutno se zastat těch, kteří chyběli hlavně v září, protože to bylo období, kdy 85% týmu měl prázdniny, které trávil mimo Prahu. A když jsme u tohoto tématu, dobré je opět vyzdvihnout 100% účast Jíři, která je vskutku unikátní.

Příští sezona může být úplně jiná, narazili jsme na poměrně těžkou skupinu, kde mohlo postoupit až šest týmů, které si kvalitou byly velmi blízko. Ačkoliv před námi hrál každý týden zápasy tým z páté ligy, troufám si tvrdit, že polovina naší skupiny by stejné, ne-li lepší utkání odehrála také. Pokud tedy bude rozlosování naší třetí sezony příznivé, chtěli bychom postoupit o ligu výš...

Letošní dokopná se nekonala přímo po zápase, alebrž dva dny po něm. Děkuji všem, kteří přišli a obzvlášť Blážovi a Jířovi, kteří zůstali až do konce. Blážovi patří speciální poděkování nejen za skvělé výkony v lize, ale také za to, že na dokopnou dorazil i s ortézou, přestože by se měl šetřit. Jak ho ale všichni známe, rad doktorů nedbá… Dkazem budiž doprovození na parkoviště namísto odchodu na kolej. Zkrátka je to blázen, snad ho v příští sezoně tímto pojetím někdo nahradí, protože magorů (v dobrém slova smyslu) příliš nemáme (máme-li vůbec nějakého… Zde si dovolím prezentovat subjektivní pocit novináře zvenčí - myslím, že ostatní jsou docela normální :-D ).. a jsou potřeba!

P.S.: Snad budu první redaktor, který tuto skvělou zprávu vytroubí do světa - do týmu se definitivně vrací Bohy, který sice poslední dobou vypomáhal na postu brankáře (však si to všichni dobře pamatujeme …), avšak s hraním jako takovým seknul z důvodu zranění a nedostatku času. V příští sezoně bychom ho měli opět vídat v poli na postu, který je mu vlastní, a doufáme, že to přinese góly, které nám letos chyběly. Zároveň bych chtěla přivítat nové posily - z důvodu zranění Bláži přichází Tomáš Vychodil (měl být součástí týmu již od začátku Celticu, ovšem tehdy to nějak nevyšlo), který může chytat i hrát v poli a do pole tvrdit muziku Honza Huk (kterého coby zástupce sparťanské obce vítám o to vřeleji :-D ). Hodně úspěchů v dresu Celticu, kluci!

 

Celtic THK x Ratajski démoni 0:1
Sestava: Bohy - Suši, Brejchys, Honza H., Petr K., Stenly, Jířa, Luky, Váca
Muž zápasu: Suši

 

 

CelticGirl