Vyhledávání

Tabulka 5B P23

1. QARA 54:31 16
2. Le Jardin 42:34 15
3. Torpedo 50:38 15
4. BongoBongo 36:39 11
5. Tycho de B. 32:25 11
6. Kehar Club 43:49 11
7. Barclays 32:32 11
8. Kubrt 62:36 10
9. Torolka 37:29 10
10. Polnohospodár 34:48 10
11. Celtic THK 29:56 4
12. AG team 24:58 2


 

Střelci J2024

Váca 10x

Šindy 6x

Vali 6x

Czechmate 4x

Jorge 2x

Burryno 1x
Kráňa 1x
Jířa 1x
Hlína 1x

 

Motor 1. TF - Celtic THK (1-0)

11.11.2009 09:49

 

Motor nastartoval a už nevypnul..
Motor 1. TF 1:0 Celtic THK
(hráno 10.11.2009 na Meteoru, UMT3, od 20,15)

 

Celtic čekala první konfrontace na mezinárodní úrovni. I tak se dá popsat tento atraktivní duel. Soupeř, který se nacházel téměř na stejné úrovni jako žabičky, je totiž tvořen převážně Turky. I to je důvod, proč Motor není ještě výš, září bylo měsícem Ramadánu, což zapříčinilo úbytek poloviny týmu při zápasech a ztrátu bodů. U nás sice Ramadán nikdo nedržel, ovšem byli jsme na tom podobně díky faktu, že 95% týmu nejsou Pražáci a škola jim začínala až v říjnu.

Sešli jsme se v poměrně slušné sestavě, chyběl nejlepší střelec Váca, kterého skolila chřipka, naopak nechyběl uzdravený Honzík H. V diváckém sektoru našich barev se tísnily dvě fanynky (já a Lukyho slečna Kačka). Motor byl v podobném složení, ovšem kulisu mu bouřlivě vytvářeli turečtí kamarádi, kteří sice zprvu nevěděli, na koho vlastně jdou (když se jim dostalo odpovědi na otázku, s kým a za koho budeme hrát po zápase, který právě probíhal, absolutně netušili, kdo nebo co Motor je J ), ale nakonec byli doopravdy sedmým hráčem soupeře, celý zápas povzbuzovali a hecovali hráče a vytvořili tím zatím nejlepší atmosféru, za jaké Celtíček hrál.

Nebyla to jen nejlepší atmosféra, která hnala Motor za vítězstvím. Bohužel pro nás na druhé straně hřiště stálo zároveň mužstvo, které bylo kvalitativně jednoznačně nejlepší, na které jsme doposud narazili. Troufnu si tvrdit, že nebýt Ramadánu, tento tým už má postup jistý (samozřejmě v nadsázce).

Utkání začalo v dobrém tempu Celticu, který sice hrál na domácím hřišti, ovšem tentokrát byl vedený coby host. Prvních pět minut hry Motor přehrávali a dostávali se i do šancí, výsledkem však byly buď skvělé zákroky brankáře nebo střelba do tyče. Troufnu si tvrdit, že tato pětiminutovka byla vůbec nejlepší hrou Celticu za celou dobu své existence. Pak se však soupeř rozehrál a hra se vyrovnala. Hrál dlouhé balony na svého útočníka, který neomylně zpracovával jakýkoliv míč v jakékoliv pozici a naprosto jednoduše ho rozdával svým spoluhráčům. Byla to velmi účelná taktika a Celtic si s ní nevěděl rady. Motor má ve svých řadách technické hráče, každý si umí v těžké situaci míč zpracovat a připravit na střelu, což u nás, při vší úctě, neumí ani polovina týmu. Nicméně i tak se Celtic prvních dvacet minut držel, fotbal to byl nahoru dolů, značně převyšoval kvalitu jiných, doposud hraných zápasů. Po této fázi hry se však o to začal starat výraznou měrou hlavně soupeř, který si pohrával s THK jako kočka s myší. Hráli chytře, kombinačně, nechali žabičky běhat od balonu k balonu a síly logicky docházely. Zato my jsme hráli občas zbytečně zbrkle a někdy i sobecky, soupeře jsme neuhonili tak jak on nás a přicházely zbytečné chyby v obraně. Naštěstí máme Blážu, který byl opět mužem zápasu (z našeho pohledu). Nesčetněkrát se před ním ocitli tři hráči a on držel naděje na dobrý výsledek. Mezitím Celtic občas zazlobil, ale i na druhé straně stál dobrý gólman. Pak přišel závar před naší bránou, Bláža už byl překonaný, ale soupeř míč napálil přímo do Sushiho, kterému to od břicha sjelo po ruce. Marně se Motor snažil vymodlit penaltu, emoce vzplály a chvíli to vypadalo, že se to jen tak neuklidní. Bylo to přinejmenším zbytečné, protože takovéto penalty se doopravdy nepískají a sami hráči Motoru to musí vědět. Ruka byla u těla a víceméně jí soupeř napálil, žádný úmysl v tom nebyl a jediná možnost, jak se tomu vyhnout, by bylo jí nemít. Domácí to však viděli jinak, nervy pracovaly, a půlka zápasu tak skončila v trošku napjatější atmosféře (v týmu máme buď rozhodčí nebo policisty, což ví každý, a i přítomný rozhodčí by stejnou „ruku" nikdy nepískal).

Kdo doufal, že toto dohadování (kterého tam bylo více) Motor nějakým způsobem psychicky položí, ten se mýlil. Naopak Motor ještě přidal a po nádherné akci, kdy z hráčů Celticu udělal doslova sloupy, skóroval. Byl to opravdu nádherný moment a nutno podotknout, že si gól soupeř zasloužil. Po vedoucí brance Celtic tradičně znervózněl a ačkoliv zbývala spousta času na vyrovnání, naprosto nepochopitelně zcela otevřel hru (i když rozdíl vidět příliš nebyl, obránci byli vepředu spíš do počtu a coby jistota, že jakmile soupeř dostane míč, Bláža bude mít další nájezd..). Naše jednička chytala, co mohla, a jen díky ní nakonec zápas skončil pouze jednogólovým rozdílem.

Rozhodně se Celtic nemusí za svou hru stydět, opravdu nabídl asi nejlepší fotbal, jaký kdy hrál, bohužel se však dopouštěl chyb a soupeř byl zkrátka fotbalově někde úplně jinde. 

Mohlo to být klidně 5:0, ale také 5:5, protože i Celtic měl spoustu šancí, které však klasicky neproměnil. Nezůstal tedy za očekáváním a potvrdil doslova tristní bilanci vstřelených gólů. Skóre 14:9 je k zamyšlení.

Další zápas hrajeme po týdenní přestávce s aktuálně prvním týmem naší skupiny a nelze očekávat, že zůstanou doma dva body. Nicméně je nutné se o to poprat, neházet flintu do žita, při troše štěstí se můžeme rázem vrátit alespoň do teoretické roviny postupu do šesté ligy. Snad nemusím připomínat, kluci, že hrajete pro fanoušky (no dobrá, často jen pro mě, ale čert to vem :-D) a ti si zaslouží odměnu v podobě bodů. Chápu, že jste pomalu všichni slávisti, ale zkrátka krizi jako ona mít nemusíte :-P.


 

CTHK x 1. TF Motor 0:1
Sestava: Bláža - Suši, Brejchys, Honza H., Jířa, Luky, Bohy
Muž zápasu: Bláža
Hvězda zápasu: Bohy