Vyhledávání

Tabulka 5B P23

1. QARA 54:31 16
2. Le Jardin 42:34 15
3. Torpedo 50:38 15
4. BongoBongo 36:39 11
5. Tycho de B. 32:25 11
6. Kehar Club 43:49 11
7. Barclays 32:32 11
8. Kubrt 62:36 10
9. Torolka 37:29 10
10. Polnohospodár 34:48 10
11. Celtic THK 29:56 4
12. AG team 24:58 2


 

Střelci J2024

Váca 10x

Šindy 6x

Vali 6x

Czechmate 4x

Jorge 2x

Burryno 1x
Kráňa 1x
Jířa 1x
Hlína 1x

 

Motor 1.TF - Celtic THK (0-4)

11.05.2010 10:07

Celtic potvrdil formu a vrátil Motoru porážku z minulé sezony!
Motor 1. TF 0:4 Celtic THK
(hráno 4. 5. 2010 na Meteoru, UMT3, od 20,15)


 

V polovině sezony nás čekal tým Motoru, se kterým jsme nejen hráli minulou sezonu (zasloužená prohra), ale také přátelské utkání před sezonou touto. Narazily tedy na sebe týmy, které se dobře znají, ačkoliv Celtic doznal určitých změn. Ať už je to na místě brankáře vinou zranění, či posílením týmu hráči do pole.

Tato odveta evidentně táhla a to především hráče Celticu. Dorazilo jich hned 10! Chyběl, dnes již tradičně, Kopi, který to, zdá se, zabalil. Dále Bohy, který je na nějakou dobu pryč díky školním povinnostem. Jinak se žabičky sešly v plném složení! Motor měl na střídání méně hráčů, přesto ani jeho tým neměl špatnou docházku. Nechyběl Faycal ani kapitán Tomáš Burda, kteří nám minulý rok nejvíce zatápěli. V bráně opět chytal vynikající gólman, tentokrát i on byl krátký na některé střely Celticu…

Utkání začalo ve slušném tempu, ani jeden tým vyloženě nevyčníval. Celtic si natěsno hlídal největší útočnou hrozbu Faycala poučen z dob minulých a sklízel za to ovoce. Po pár minutách oťukávání se obě mužstva dostala do provozní teploty a v tu chvíli začal THK hrát svou hru, počáteční ostych byl ta tam. Zvlášť Honzík Hornát měl svůj den, na co sáhl, to se mu povedlo. Stenlyho přítomnost byla velice znát. Svým pojetím hry je v našem týmu ojedinělý a rozehrál se k fantastickým výkonům! V tomto zápase však byli muži utkání všichni, byl to kolektivní výkon, který Celticu dlouho chyběl.

První gól se zrodil po nádherné akci Honzíka H., který se ocitl sám před gólmanem, z jedné to však dal ještě Vácovi a ten nekompromisně zavěsil. Od té doby existoval na hřišti jen jeden tým, Motor zlobil, ale na perfektně organizovanou obranu lék nenašel. Celtic vytěžil ze znalosti soupeře maximum. V první půli sice už žádný gól nepřidal, o půli navíc musel do práce Brejchys, ovšem ve druhé půli přidal další tři góly od Váci, Standy a Jíři a Celtic se nemusel o své body příliš bát. Utkání pískal delegovaný rozhodčí, který nás vloni párkrát pískal. Pískal dobře, ačkoliv to měl velice těžké. Jeden tuniský horkokrevný protihráč se neustále hlásil o veškeré balony (ačkoliv někdy úplně zbytečně, když stál metr od rozhodčího, očividně kopl balon do autu a pak tam vyváděl jak šašek…, což rozhodčí okomentoval slovy, že ho to vůbec baví to neustále zkoušet). Možná se mu to vymstilo při jedné situaci před třetím gólem, kdy rozhodčí odmával aut pro Celtic a domácí se domnívali, že míč má patřit jim. Problém byl nejspíš v tom, že míč šel přes hlavu zmiňovaného borce a rozhodčí mu logicky za ta divadélka předtím nevěřil. Musím se ho však zastat, protože i z mého pohledu (na úrovni rozhodčího) byla opravdu znát změna směru míče a my na lavičce mysleli, že míč tečoval soupeř. Motor toto okomentoval na svých stránkách, chci se zastat v tomto směru našich žabiček, že nepřiznali balon - nebylo co, rozhodčí písknul a my o tom také byli přesvědčeni, nedávala bych to tedy za vinu nám. Ještě se zmiňuje o jedné sporné situaci před gólem, přiznám se, že si ji nevybavuji, takže těžko soudit. Ale rozhodně mi nepřijde, že by byl rozhodčí na naší straně, měl to těžké i z toho důvodu, že zmiňovaný hráč řval opravdu u všeho a ono je pak těžké, když si člověk není jistý, mu dávat za pravdu, když ví, že 4x předtím reklamoval nereklamovatelné a ještě před jeho očima.

Utkání jsme tedy zvládli na jedničku, týmovým výkonem udělali další krůček k postupu. Motor to bude mít, bohužel, asi ještě hodně složité, ale naděje umírá naposled, jak se říká. Každopádně tým, kterého jsme se před sezonou báli nejvíce, máme za sebou, tak doufám, že nám to pomůže především psychicky a dnes potvrdíme výsledek proti Eskadře smrti, pro pár zápasů by to měl být poslední soupeř z horní poloviny soutěže.

A ještě taková zajímavost: včera jsme se Sushim pískali Bubáky, se kterými jsme hráli první sezonu. Pro vás, kteří jste nebyli členy týmu, nebo si to nepamatujete - jedná se o tým, kterému byl vyloučen brankář, hrál ve čtyřech bez střídání (nikoho jiného neměl) a přesto s námi vyhrál 3:2. Tento tým se postavil nově založenému AC Bongo Bongo, mančaftu složeného z mladých kluků převážně kolem 19 let. Bubáci měli úplně jiné složení, než proti jakému jsme hráli my (prý totálně obměnili sestavu, moc jich stejně nechodilo, což však i nadále trvá), i tak dostali od mladíků pěknou pálku 9:2 a já jen doufám, že postoupíme a tudíž se jim minimálně pro jednu sezonu vyhneme, protože by nás roznesli na kopytech. Mají tam i kluky z divize, jsou strašně šikovní a kvalitou úplně někde jinde… asi tak daleko jako je jejich namachrovanost. Přes to všechno nemají ani vlastní balón :)

A když už jsem zmínila tohle, připomenu další pískání, viz facebook… všichni děláte mrtvého brouka, přitom hanspaulka není jen o tom si jednou týdně zahrát, ale i jednou za půl roku si jít fouknout do píšťaly. Bylo by dobrý, kdyby si to aspoň někteří z vás uvědomili. Všichni chcete postoupit, ale k tomuhle se nehlásíte, přitom za nedoražení rozhodčích strhává svaz pěkných pár bodiků, tak si to srovnejte v hlavě…

 

Celtic THK x 1. TF Motor 4:0
Sestava: Soukíno - Suši, Pavel, Brejchys, Czechmate, Jířa, Luky, Honza H., Stenly, Váca
Góly: Váca 2x, Stenly, Jířa
Asistence: Honza H. 2x, Luky, Stenly
Muž zápasu: Honza H.
Hvězda zápasu: Stenly

 

CelticGirl