Vyhledávání

Tabulka 5B P23

1. QARA 54:31 16
2. Le Jardin 42:34 15
3. Torpedo 50:38 15
4. BongoBongo 36:39 11
5. Tycho de B. 32:25 11
6. Kehar Club 43:49 11
7. Barclays 32:32 11
8. Kubrt 62:36 10
9. Torolka 37:29 10
10. Polnohospodár 34:48 10
11. Celtic THK 29:56 4
12. AG team 24:58 2


 

Střelci J2024

Váca 12x

Šindy 8x

Vali 6x

Czechmate 5x

Jorge 2x

Burryno 1x
Kráňa 1x
Jířa 1x
Hlína 1x

 

Celtic THK - VŠSK MFF UK C (5-2)

09.09.2010 14:23

Historická šňůra pokračuje, Celtic ve svém prvním zápas vyhrál

Celtic THK - VŠSK MFF UK C
(hráno 8. 9. 2010 na Mikulovce, UMT3, od 18,15 hod)


I ve čtvrté sezoně Celtic na úvod sezony nezaváhal a smetl Matfyzáky konečným rozdílem 5:2. Vítězství se nerodilo jednoduše, i o tom se dočtete v následujících řádcích.

K zápasu dorazilo sedm hráčů, opozdilec Brejchys doslova přilétl kvůli pracovním povinnostem v patnácté minutě zápasu. Srdcař jak má být - Luky, dorazil na zápas přímo z Hlavního nádraží, kam se přemístil z rodného Zábřehu. Přijel pouze kvůli vstupnímu mači, tímto mu jménem týmu děkuji.

Soupeř se dostavil v početné skupině a tým měl mezinárodní - v bráně chytal hráč ze Slovenska. Od začátku hrál THK prim, snažil se o kombinační hru a opticky měl více ze hry. Ovšem gólové potvrzení ne a ne přijít. Hlavní roli v zahazování šancí zahrál smolař Váca, kterého deptal soupeřův brankář vynikajícími zásahy. Matfyzáci měli zpočátku problémy s kombinací uprostřed hřiště, často a lacino přicházeli o míče. Celtic se dral za každým balonem a odměnou mu byl první gól, který po centru Vácy dopravil do sítě Czechmate. Byla to krásná ukázka jeho důrazu, který nám v minulé sezoně tolik chyběl. Stejný hráč byl i u druhého gólu, tentokráte se převtělil do role nahrávače. Po jeho nahrávce vsítil Luky uklidňující druhý gól.

Ten možná kluky uklidnil až příliš a Matfyzáci začali kousat. V obraně se vyskytovaly díry a jen díky Soukínovi v bráně jsme drželi čisté konto a bránili zdramatizování zápasu. Bohužel po chybě defenzívy snížení přeci jen přišlo, soupeř skóroval pod víko a brankář neměl šanci - 2:1.

Následovala spousta šancí, obrana hostí se rozhodně nenudila a brankář si nemohl stěžovat na to, že by mu snad byla zima. Bylo neuvěřitelné, co naši borci dokázali nedat. Naštěstí Lukymu to tam po chvilce padlo a Celtic tak měl opět dvougólový náskok.

Hrálo se fair play, soupeř, ač tlačen časem, vždy přiznal jakoukoliv teč, i když to jiní (ani rozhodčí, ani hráči Celticu) ani nepostřehli. Přerušená hra byla zřídkakdy a když už přišel faul, hráči si okamžitě plácli. Zkrátka to bylo tak, jak by to mělo být vždy.

Odměnou soupeři za neuvadající snahu byl druhý gól a už už se zdálo, že se nadechuje k vyrovnávací tečce. Ovšem nohy si podrazil sám! Opět se vyplatil důraz Czechmatea, který vystihl špatnou přihrávku posledního hráče brankáři a ve skluzu skóroval. 4:2! Na víc se už VŠSK MFF UK nezmohlo a první výhru zpečetil v závěru vymodleným gólem Váca.

První zápas tedy vyšel na jedničku, další nás čeká opět za týden. Doufejme, že účast bude alespoň taková, jako včera a že se někteří stačí doléčit - Soukíno chytal s angínou, Stenly se nakonec nezúčastnil kvůli vypalování bradavici na pravé noze. 
 

Nesmím zapomenout ani na diváky, tentokrát jsme byli dva - tímto děkuji Michalovi ze Speciálu Braník (soupeř z loňské sezony) za podporu a vyplnění VIP míst zdejšího trávníku ;-)