Vyhledávání

Tabulka 5B P23

1. QARA 54:31 16
2. Le Jardin 42:34 15
3. Torpedo 50:38 15
4. BongoBongo 36:39 11
5. Tycho de B. 32:25 11
6. Kehar Club 43:49 11
7. Barclays 32:32 11
8. Kubrt 62:36 10
9. Torolka 37:29 10
10. Polnohospodár 34:48 10
11. Celtic THK 29:56 4
12. AG team 24:58 2


 

Střelci J2024

Váca 12x

Šindy 8x

Vali 6x

Czechmate 5x

Jorge 2x

Burryno 1x
Kráňa 1x
Jířa 1x
Hlína 1x

 

Celtic THK – Vokra VV 5:2

04.05.2018 09:52

Utrpěli jsme výhru

23. 4. 2018 19.00, Meteor1

Varování ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy: čtení tohoto reportu může ohrozit mravní výchovu dětí a mládeže, netradiční autor Czechmate ho pojal trochu expresivněji.

Dá se vůbec zápas s Vokra VV hodnotit pozitivně? Asi ano… Slovy klasika: „Důležitý sou body a na vostatní se vyser…“ Ale to je tak vše. Tenhle zápas se do historie Celtic THK nezapíše zlatým písmem, ani stříbrným či bronzovým. Vlastně bychom o něm skoro možná ani neměli psát. Protože v tomhle zápase jsme předvedli jeden z nejhorších výkonů všech dob.

Před úvodním hvizdem jsme soutěžili se soupeřem o to, kdo bude mít větší potíže dát tým dohromady. Bany se hnal přes celou Prahu a přes původní strašení nakonec dorazil včas. Soupeř se sešel těsně před úvodním hvizdem v šesti, takže bylo jasné, že bude muset hrát bez střídání. I když sudí dokonce odvážně tvrdil, že Vokra nedorazí. A když už jsme u rozhodčího… byl nějakej divnej… Burrynovými slovy „Sim tě, ten je vožralej.“ No, některá jeho rozhodnutí během utkání (které naštěstí byly v náš prospěch) to potvrdily. Ale o tom později.

Zápas jsme začali v defenzivě a asi bychom v ní i pokračovali minimálně po zbytek prvního poločasu, kdyby se jeden z hráčů soupeře nezranil. Mimochodem, na hráčově koleni, které vypovědělo poslušnost, respektive na bytelné ortéze, která jej obepínala, bylo vidět, že si už něčím prošlo. A vzhledem k tomu, že tým Vokra neměl nikoho na lavičce, bylo jasné, že nás čeká hóóódně dlouhá přesilovka.

Optimista by tipoval, že v takové situaci tým, který má o hráče v poli navíc, soupeře zamkne a postupně zápas promění v exhibici. Realista, který sledoval například podzimní duel Sparty v Liberci, ví, že v takovém případě se celek s hráčem navíc může dostat do křeče a mít problém se přes zataženou obranu soupeře probít.

No jenže my jsme zkrátka jiní. My to pojali tak, že brankové příležitosti měl soupeř, zatímco my hráli tužku. A za poločasovou remízu 0:0 jsme mohli být vůbec rádi. Vlastně jsme si nebyli schopni dát dvě tři přihrávky za sebou a řada akcí skončila přihrávkou do neznáma. Že hrajeme čtvrtou Hanspaulku? Tady to působilo na spodek osmé.

No nic… v kabině u postranní lajny řekli jsme si, že druhou půli zvládneme lépe. A zpočátku to tak vypadalo, když Burák zatáhl míč po levém kraji do rychlého brejku, vyslal Bohyho samotného na gólmana soupeře a náš letošní nejlepší střelec se nemýlil. Branku také náležitě oslavil.

1:0, teď už se to bude sypat. Chyba lávky. Hráči Vokry se dostali před naši branku a po tečované střele přes dva hráče bylo srovnáno. Na naše kopačky se opět nalepila nervozita.

A jak se dostat z kritické situace? Je několik variant. Kvalitním výkonem a technickou převahou, bojovností a nasazením… a nebo taky trošku nesportovním chováním. Po nepřehledné situaci, kdy rozhodčí odpískal faul soupeře, jehož hráč ještě ležel na zemi Burryno s Vácou rychle rozehráli a během několik sekund dostali míč do branky. Soupeř to komentoval několika mírně řečeno nasranými výrazy, rozhodčí suše branku uznal.

Na hřišti se přiostřilo. Soupeř branku těžko kousal a není se co divit, obzvlášť protože rozhodčí písknul několik dalších soubojů v náš prospěch. Navíc po přihrávce Banyho vyplavali sami před prázdnou brankou Bohy s Vácou, první ještě trefil tyč, druhý už naštěstí do sítě míč dotlačil.

Ani pak jsme však zápas nedokázali v klidu dohrát. Naopak jsme si po Soukínově zákroku, po kterém se míč odrazil od Burryna k soupeřovu útočníkovi, nechali dát kontaktní branku. Drama se však nekonalo. Zápas jsme už brankami Váci (který zkompletoval hattrick) a Burryna dotáhli do vítězného konce, ale radost jsme věru neměli.

Chybělo nám fakt všechno. Krom Hlíny a jeho pověstného klidu při rozehrávce i nasazení, přesnost, pohoda v zakončení. V příštím kole podobný výkon na výhru stačit rozhodně nebude. Dva body nám však mohou dodat trochu kyslíku při pohledu na tabulku, ve které se nacházíme jen dva body od prvního místa a naopak čtyři od pozic pro sestupující.

Kromě herních kvalit také musíme do příštího kola zapracovat na střídání. Až moc často střídající tvrdnou a chladnou u postranní čáry místo toho, abychom sestavu rychle točili a zůstali tak všichni v zápasovém tempu.

Celtic THK – Vokra VV 5:2
Sestava: Soukíno – Suši, Burryno, Hlína, Czechmate, Luky Bohy, Váca
Góly: Váca 3x, Luky Bohy, Burryno
Asistence: Burryno 2x, Luky Bohy 2x, Bany
Muž zápasu: Váca
Hvězda zápasu: Váca

Jako bonus na závěr si můžete přečíst básničku o zápasu z pera autora dnešního reportu Czechmatea, kterou Suši jako mediální expert rovnou nominoval na cenu Magnesia Litera 2018.

Soupeř nás zatlačil před naši branku,
prober se Celtiku z trapného spánku.
Až když se soupeř tragicky zranil,
Celtic se z presu přece vymanil.

Hráli jsme hovno a hráli jsme sračku,
a málem jsme dostali zlou nakládačku.
Na konec, v závěru, se štěstím velikým,
Góly jsme dali způsobem nemilým.

Nedůraz, chaos, tragické pasy,
o prohru trapnou říkali jsme si.
Výhru jsme se štěstím přec uhájili,
Radost však nebyla byť maličkou chvíli.