Vyhledávání

Tabulka 5B P23

1. QARA 54:31 16
2. Le Jardin 42:34 15
3. Torpedo 50:38 15
4. BongoBongo 36:39 11
5. Tycho de B. 32:25 11
6. Kehar Club 43:49 11
7. Barclays 32:32 11
8. Kubrt 62:36 10
9. Torolka 37:29 10
10. Polnohospodár 34:48 10
11. Celtic THK 29:56 4
12. AG team 24:58 2


 

Střelci J2024

Váca 10x

Šindy 6x

Vali 6x

Czechmate 4x

Jorge 2x

Burryno 1x
Kráňa 1x
Jířa 1x
Hlína 1x

 

Celtic THK - Turbosršni CF 4:1

28.10.2017 16:19

Vyd(a)řená odveta s fér soupeřem

23. 10. 2017 19.00, Meteor1

Některé zápasy si pamatujete díky obrovskému významu pro konečné umístění, skvělým obratům, ať už na jednu nebo druhou stranu, některé díky výtečným individuálním výkonům, některé díky výjimečnému počasí, některé díky vtipným příhodám, některé díky historkám z pozápasového hospodského rozboru. Náš předchozí duel s Turbosršni nám utkvěl v paměti, přestože v sobě neměl nic z výše uvedeného.

Na tak férového soupeře jsme možná ještě nenarazili, takže jsme jim to vítězství snad i trochu přáli. Své pověsti dostáli Turbosršni navzdory jménu i tentokrát. Obzvlášť sršeň se sparťanskými tepláky, čemuž jsme se někteří z nás upřímně podivovali. Například o odpískaném nedovoleném zákroku na svou osobu pravil, že to žádný faul nebyl, a míč odevzdal. Tleskám.

Ale nechtěli jsme být těmi, kteří díky charakteru soupeřů zase jen snáze koušou porážku. Od počátku jsme se tedy místo toho zakousli my do nich. Jenže se nám nepovedlo to, co minule: tedy vstřelit rychlou branku. Naopak jsme celkem záhy inkasovali.

"A už je to tady. Nedáme šance, dostaneme a už to jede," mohl by si leckdo pomyslet. Ale naše reakce byla fantastická, dál jsme šlapali, útočníci makali směrem dozadu a přicházely další příležitosti. Možná i proto se nám rozhodla kapku pomoci i paní Štěstěna. Burryno napálil balon do břevna, ten se odrazil do zad brankáře a odsud za čáru. Náš lídr tím načal svou druhou stovku kanadských (nebo skotských?) bodů v zelenobílém dresu.

Ani při druhém gólu jsme si nemohli na nepřízeň osudu stěžovat. Ze střídačky to vypadalo, že Vácovi už několikrát míč utekl do zámezí, ale on ho pokaždé dokázal ještě udržet na hrací ploše, stejně jako ho několikrát vyškrábnout zpod nohou soupeřů a nakonec ho skoro z nulového úhlu propasíroval tam, kde ho vidíme nejraději. Celtický kanonýr tím napravil své předchozí zaváhání, kdy s ním flirtovala poloprázdná brána, ale jeho přitahovaly víc rukavice ležícího brankáře.

A my furt neměli dost. Ještě do půle se krásnou ranou ukrytou za obránce trefil k tyči Hlína a vedli jsme 3:1. "To je nejhorší poločasové skóre," sejčkoval Czechmate. "Nejhorší je 2:0," namítl Burryno. "Tohle je v pohodě." A měl pravdu.

Ne že by Turbosršni neměli žádné možnosti se dostat na dostřel, to chraň bůh, ale jakkoli jsem k našim výkonům kolikrát kritický a výroky, že jsme byli lepší, často relativizuji, tak v tomhle případě jsme si pro vítězství přece jen šli o poznání víc.

Dokumentuje to i naše poslední trefa. Bohy dotíral na soupeřova obránce tak jako jiný turbosršeň kdysi na letním táboře v Myslkovicích na mě a i on nakonec přece jen bodl - vypíchl balon, za kterým vystartoval Burryno a štětskou placírkou pečetil na 4:1.

Proto nás nemusí mrzet ani další scénka, která by se vyjímala v Borci na konec. Ve výborné pozici asi dva, tři metry před brankou se propracoval k dorážce Bohy, nasměroval ji sice jen do tyče, od níž se ovšem míč odrazil ke zcela osamocenému Hlínovi. Už jsme zvedali ruce, jenže za hrdinu byl nakonec bek, kterého Hlína trefil na brankové čáře...

Zasloužená (což sympaticky dosvědčili i protivníci) a zároveň cenná výhra nás udržela na dohled příčkám, na něž (a ne tajně) pomýšlíme. Jsme sice pátí, ale na všechny členy vedoucího kvarteta ztrácíme jediný bod.

Celtic THK - Turbosršni CF 4:1
Sestava: Soukíno - Suši, Burryno, Hlína, Czechmate, Luky Bohy, Váca
Góly: Burryno 2x, Váca, Hlína
Asistence: Luky Bohy 2x, Hlína, Burryno
Muž zápasu: Burryno
Hvězda zápasu: Burryno