Vyhledávání

Tabulka 5B P23

1. QARA 54:31 16
2. Le Jardin 42:34 15
3. Torpedo 50:38 15
4. BongoBongo 36:39 11
5. Tycho de B. 32:25 11
6. Kehar Club 43:49 11
7. Barclays 32:32 11
8. Kubrt 62:36 10
9. Torolka 37:29 10
10. Polnohospodár 34:48 10
11. Celtic THK 29:56 4
12. AG team 24:58 2


 

Střelci J2024

Váca 10x

Šindy 6x

Vali 6x

Czechmate 4x

Jorge 2x

Burryno 1x
Kráňa 1x
Jířa 1x
Hlína 1x

 

Celtic THK - Traktor Humus B (3-2)

23.04.2010 10:04

Po třech sezonách to přišlo - Brejchys dal gól!!!
Celtic THK 3:2 Traktor Humus B
(hráno 20. 4. 2010 na Děkance, UMT 3 od 18,15)

 

 

Ve třetím kole na Celtic čekal tým Traktor Humus B, který byl po předchozích zápasech na prvním místě. S výsledky 8:3 (Palmerais Prosek) a 4:3 (4 TD Ala Bundy B) stál zároveň na stupních vítězů, co se vstřelených branek týče, měl jich z naší skupiny nejvíce. Oproti tomu Celtic byl nabuzený z minulého zápasu, kdy dokázal otočit průběh zápasu s béčkem 4 TD Ala Bundy a chtěl toho využít. Chyběli sice někteří hráči, ale i tak THK bylo dost, přesněji řečeno devět. Naposledy byl Bohy, který jede na tři týdny měřit se školou do Jeseníků. Resp. nikoliv naposledy z celkového pohledu, ale naposledy před výše zmíněným výletem. Mezi fanoušky jsem přivítala posilu v podobě Bláži, konečně přišel koukat a radit, nikoliv pískat :-D. Bláža měl další ráno nastoupit na operaci (operace proběhla v pořádku, cítí se dobře). Čili s největší pravděpodobností byl taky na dlouho naposledy…

Na Děkance je jedno z nejmenších hřišť, na kterém jsme kdy hráli, lépe se tady hraje důrazným týmům, kteří mají ve svém kádru jedince, co umí dobře vystřelit. Pro Celtic je specifické, že střel na bránu z větší vzdálenosti příliš nevyšle, snaží se spíše o kombinační fotbal a ačkoliv mnohé akce volají po střele, hráči vymýšlejí, jak míč dostat do brány div ne z brankové čáry. Proto zněl úkol jasně - střílet, střílet, střílet. To se první minuty docela dařilo, soupeře jsme zmáčkli na jeho polovině. Už je mi to docela trapné psát, protože co zápas, to stejný začátek, to stejný úvod reportu. Pak přišla klasika, soupeř se trošku vzmohl a začal ohrožovat naší bránu. Utkání pískali dva výborní rozhodčí, kteří sice byli v některých soubojích trošičku citlivější, nicméně bylo to ku prospěchu, na hřišti bylo minimum držení oproti minulým zápasům, jelikož to bylo ihned pískáno. Zároveň skvěle využívali výhod, zkrátka pískali velice zkušeně a dobře. Bohužel zelenobílí (zvyklí na trend z minulých zápasů) tomu nepřizpůsobili svou hru a po jednom zbytečném faulu inkasovali z přímáku. Hráč Traktoru to kopl do šibenice, pomohla mu i špatně postavená zeď a malé zaváhání Soukína. 0:1. Nedalo se nic dělat, Celtic musel zapnout na plné obrátky. Standa trefil následně břevno, kluci se snažili střílet, měli i obrovskou smůlu, několikrát míč poskakoval před prázdnou bránou a nikdo ho nedokázal procpat do sítě. Mohl za to i brankář soupeře, který měl výborné reflexy, nicméně na krásnou akci po spolupráci Váci s Bohym neměl. Váca prostrčil míč od autové čáry před bránu zcela volnému Bohymu a ten se nemýlil - střelou od tyčky do brány vyrovnal! 1:1! Hosté se snažili stav opět zvrátit ve svůj prospěch, ale na vině neproměňování šancí byl Soukíno, který všechny střely pochytal, nebo špatná muška, kdy nejednou musel míč podávat náhodný kolemjdoucí. Totéž se dá říct o žabičkách, a tak nebylo divu, že poločas skončil remízou.

Do druhého poločasu šel THK povzbuzen o tradiční Sušiho projev: „Hrajeme dobře, hoši, chce to jenom srdíčko." :-D Při řečích o srdíčku jedna fanynka téměř omdlela, naštěstí se včas vzpamatovala. Nevzpamatovaly se však baterky ve foťáku, a tak galerie z tohoto utkání bude pouze z prvního poločasu, omlouvám se… Zápas měly žabičky víceméně pod kontrolou, ale brankář ne a ne pustit nějaký gól. A pak to přišlo!!! Po jednom z mnoha závarů před bránou hostí se míč odrazil směrem k Brejchysovi, který vypálil levačkou a stalo se to, v co už nikdo ani nedoufal: míč letěl do brány a díky „jistým okolnostem" jsme si mohli zařvat gól! Byl to PRVNÍ Brejchysův gól za Celtic! Ve třetí sezoně se konečně dočkal, byl posledním, kdo ještě nevstřelil branku. I Bláža má na svém kontě vstřelenou branku, Brejchys měl pokaždé šílenou smůlu. Soukína zatím neberu, protože v poli hrál jen jednou a bylo by nefér po něm chtít branku na svém kontě, když odehrál třetí zápas. 2:1! Celtic začal hrát svůj fotbal a pak přišla nejhezčí akce zápasu, po patičce Váci se k míči dostal Stenly, nádherně přihrál na sedm metrů mezi nohama protihráče Honzíkovi Hornátovi a ten nekompromisně zavěsil! Tři doteky a gól, to bylo přesně to, co platilo na tomto hřišti. Ke konci se zranil soupeři brankář (alespoň se tedy domníváme, na tiskovce mi to nikdo nesdělil :P ), do brány šel hráč z pole a Celtic místo toho, aby tuto skutečnost proměnil ve svou výhodu a vstřelil další gól, se začal klasicky bát o výsledek, za celou dobu vystřelil snad třikrát a pouze bránil dvoubrankový náskok, který se těsně před koncem ztenčil na jednobrankový. Houska (jak jej soupeř nazýval) snížil na 3:2. Byly dvě minuty do konce a Traktor se nadechoval k závěrečnému tlaku. To mu sice zelenobílí až tak nedovolili, ale pouze uklízeli balony do autu. Když přišel závěrečný hvizd, všichni jsme si oddychli, že se Traktoru nepovedlo to, co nám před týdnem a že soupeř nepotrestal bránění výsledku za každou cenu.

Toto utkání jsme tedy zvládli, uvidíme, co nás čeká příště. Dokázali jsme podruhé za sebou vstřelit tři branky, to už se dlouho nestalo. A nejenom to. Pozitivní zprávou je, že na základě zkušeností Motoru jsou zatím hráči Speciálu Braník, týmu, se kterým jsme hráli v prvním kole, nejvíce fotbaloví. Pokud by to byla pravda, dá se usuzovat, že bychom MĚLI (nikoliv, že budeme) hrát na špici, nejlépe na postupových příčkách. Vše závisí na dalších zápasech, mimo jiné i na tom příštím s D. G. Teamem. Jak jsem již napsala, hrát budeme zcela stoprocentně bez Bohyho, k němu se přidal marod Stenly, který má bohužel výron v kotníku. Naopak budeme posíleni o chybějící z minula - Lukyho a Jířu! Se soupeřem jsme již hráli v minulém ročníku, netroufám si tvrdit, v jak silné sestavě tehdy nastoupili, nicméně jsme měli značnou převahu, ačkoliv výhra byla víceméně zázračná (brankář pustil lehčí střelu Lukyho, proklouzla mu mezi prsty, byl to poměrně smolný okamžik), a tak doufám, že vyhrajeme i letos, papírově na to rozhodně máme! 

 

 

 

Celtic THK x Traktor Humus B 3:2
Sestava: Soukíno - Suši, Pavel, Brejchys, Honza H., Stenly, Váca, Bohy, Czechmate
Góly: Bohy, Brejchys, Honza H.
Asistence: Váca, Stenly
Muž zápasu: Brejchy
Hvězda zápasu: Stenly
Návštěva: 2 neplatící diváci, postupem času přibývali hráči z jiných týmů, občas kouknul i někdo z vedlejší venkovní hospůdky. Odhad tedy cca 20 diváků převážně neutrálně zaměřených :-D

 

CelticGirl