Vyhledávání

Tabulka 5B P23

1. QARA 54:31 16
2. Le Jardin 42:34 15
3. Torpedo 50:38 15
4. BongoBongo 36:39 11
5. Tycho de B. 32:25 11
6. Kehar Club 43:49 11
7. Barclays 32:32 11
8. Kubrt 62:36 10
9. Torolka 37:29 10
10. Polnohospodár 34:48 10
11. Celtic THK 29:56 4
12. AG team 24:58 2


 

Střelci J2024

Váca 12x

Šindy 8x

Vali 6x

Czechmate 5x

Jorge 2x

Burryno 1x
Kráňa 1x
Jířa 1x
Hlína 1x

 

Celtic THK – Torpedo Cannabis 3:3

26.11.2021 13:16

ZáVAR přinesl zlatý bod

22. 11. 2021 19.00, Meteor1

Při pohledu na tabulku to vypadalo, že ty nejtěžší bitvy máme za sebou. Že na cestě za postupem už nás nemůže nic zastavit. Vždyť už nás čekaly jen čtvrtý tým od konce a na závěr ten předposlední. Chyba lávky. Trochu to připomíná derniéru jara 2013, kdy nám k postupu do trojky stačil bodík se Spajtou 1905, plácající se těsně nad čarou ponoru. Jenže soupeř se konečně sešel a my pak z vlaku z Běchovic památně telefonovali konkurentům, abychom zjistili, jak hráli oni, a následně vyjádřili účast nad jejich neúspěchem.

Také tentokrát – podle rychlých pozápasových analýz – dorazilo Torpedo komplet a naše plány slušně torpédovalo. Hlavně útočník s číslem 14 nám dával zabrat, obrana byla určitě zformovanější, než jsme navyklí, a gólman, který nevypadal příliš fotbalově (promiň mi to, jestli to čteš, a jestli Tě to uklidní, furt vypadáš fotbalovějc než já), podal výkon roku. Minimálně pětkrát zlikvidoval rychlým skokem na zem loženku a přidal i další dobré zákroky.

A tak se stalo, že jsme celé utkání jen dotahovali. Nejdřív Burryno založil špatnou rozehrávkou uprostřed akci soupeře, následovala klička toho borce Sušimu a gólová rána. Do půle se náš lídr vykoupil vybojováním míče a jeho napráním k přední tyči. Jo, pardon, jestli nebylo patrné, kterého lídra myslím, tak tentokrát Burryna a ne Sušiho.

Poločasové upozorňování na soupeřův útok, který byl štiplavý jak pach cannabisu, bylo marné. Občas se totiž stane, že je někdo tak dobrý, že se v podstatě nedá zastavit. Právě to ukázala zmiňovaná 14ka (asi si ji nevzal na počest Micka van Burena…), když se nenechala rozhodit ani dvojicí obránců, pláchla po levém brku (mrk mrk) a pak to narvala stále docela z dálky i úhlu do šibenice. Komu čest, tomu čest.

To bohužel nebylo všechno. Špatné rozebrání hráčů způsobilo, že se před naší prázdnou brankou objevili hned dva útočníci, a tak se v listině střelců dostalo i na borce, který bude podle vzezření (nic ve zlým, kámo!) pravděpodobně zakladatelem Torpeda Cannabis. Zbývalo zhruba čtvrt hodiny do konce a my věděli, že abychom se směrem k postupovým příčkám nemuseli ohlížet na ostatní, potřebujeme aspoň bod, a tím pádem dva góly.

Měli jsme ten večer hned čtyři standardky z velmi dobrých pozic pro leváky. A skauti minimálně z půlky Evropy vědí, že si hýčkáme rovnou dva levonohé bombarďáky. Balon s Czechmatem se při rozehrávání střídali a štěstí, že přibližně deset minut před koncem vyšla řada na druhého jmenovaného. Místo obstřelů a nástřelů tentokrát zvolil podstřel, a protože pode zdí nepochopitelně nikdo neležel (kluci asi nesledují trendy), klaplo to – 2:3.

Ještě větší kliku jsme měli jen pár minutek před závěrečným hvizdem. Soukíno vyhodil míč na půlku na Vácu, ten ještě popoběhl a pak vystřelil. Cink, cink a hučení. První cink byla evidentně jedna tyč. No jo, jenže co to druhé cink? To si málokdo byl jistý. Druhá tyč? Nebo zadní tyč? Nebo "postranní" tyč? A tak následovalo ono hučení, co že se vlastně bude dít. Rozhodčí svolali svou poradu, každý si přehrál záznam akce. Tedy jen v hlavě, jak si ji očima sám zaznamenal. A po chvíli zkoumání "videa" ukázali doprostřed – gól! Podle Balona s Jardou, kteří stáli blízko, to byl správný verdikt, kulatý nesmysl dostál své přezdívky a po odrazu od jedné tyče chytil takovou faleš, že pak na druhé straně ťuknul do té spodní spojnice mezi tyčí a zadní tyči a potom se vytočil ven. Prý to takhle viděli i někteří soupeři. Ale to přiznali až po zápase.

Co je nejpodstatnější, je, že branka platila a nám zajistila veledůležitou remízu. Ta znamená, že abychom se nemuseli ohlížet doprava ani doleva a už vůbec ne na Mikulovku4, kde V. S. P. S. V. S. shodou okolností nastoupí právě proti Torpedu Cannabis, je potřeba v závěrečném kole porazit Výtržníky, kteří se díky vítězství vyhoupli z předposledního na 8. místo. Tak zlomme vaz!

Celtic THK – Torpedo Cannabis 3:3
Sestava: Soukíno – Suši, Burryno, Jarda, Czechmate, Kráňa, Balon, Váca
Góly: Burryno, Czechmate, Váca
Asistence: Soukíno
Muž zápasu: Váca
Hvězda zápasu: Jarda