Vyhledávání

Tabulka 5B P23

1. QARA 54:31 16
2. Le Jardin 42:34 15
3. Torpedo 50:38 15
4. BongoBongo 36:39 11
5. Tycho de B. 32:25 11
6. Kehar Club 43:49 11
7. Barclays 32:32 11
8. Kubrt 62:36 10
9. Torolka 37:29 10
10. Polnohospodár 34:48 10
11. Celtic THK 29:56 4
12. AG team 24:58 2


 

Střelci J2024

Váca 12x

Šindy 8x

Vali 6x

Czechmate 5x

Jorge 2x

Burryno 1x
Kráňa 1x
Jířa 1x
Hlína 1x

 

Celtic THK - Sudden Death (9:0)

17.04.2009 11:52

Galapředstavení fotbalových dvojčat a lá Siegl - Frýdek
Celtic THK 9:0 Sudden Death
(hráno 16. 4. 2009 na škváře - Hagibor, od 17,00 hod.)

 

Na třetí zápas jsme se vrátili na Hagibor, kde Celtic vyhrál své první utkání. Účast přislíbilo pouze sedm hráčů, sraz byl v metru Želivského. Nyní je na místě vyzdvihnout Brejchyse, který přišel poprvé včas, a to dokonce mezi prvními! Cestou na povrch jsme na eskalátorech projeli kolem Pavla, který původně vyhrožoval, že na škváře hrát nebude :-)

Hagiborský areál čítá tři hřiště. O kvalitách povrchu jsem se již zmiňovala, můžu jen dodat, že okolí hřišť zkrášluje „skládka" PETek. Pro naší fanouškovskou hooligans základnu tedy žádné příjemné podmínky, ale na ty jsme ostatně zvyklé. Mně i Báře je jedno, kde se pereme s fanoušky soupeře, což moc dobře ví i fanoušci Sudden Death. Důkazem budiž to, že pro jistotu na zápas ani nepřišli.. Dlouhodobě vykazujeme nejvyšší návštěvnost, snad to vydrží do konce sezony!

 

Ale zpátky k fotbalu. Jak jsem již na konci reportáže z minulého zápasu naznačila, Sudden Death nejsou, co se účasti v hanspaulské soutěži týče, žádní nazdárci. Hrají již šestým rokem, ovšem bez výrazného úspěchu. Za ten největší můžeme považovat postup do sedmé ligy soutěže v roce 2005, kde však příliš dlouho nevydrželi - od jara 2006 jsou pravidelným účastníkem skupin osmé ligy. Ve svých řadách mají i hráče jiné, než české národnosti. Na základě nebývale férového chování a smyslu pro sport předpokládáme, že se jedná o hráče z kolébky fotbalu - Anglie. Tolik k soupeři.

 

Utkání začalo krátce po páté hodině. Celtic vlítnul na soupeře již od první minuty, ovšem žádné ovoce to nepřineslo. V páté minutě zatrnulo všem na hřišti i v hledišti. Před Blážou míč podivně skočil a ten ho instinktivně zastavil rukama, bohužel opět za vápnem a tak se zdálo, že historie se bude opakovat. Sudden death se tedy lehce dostal k nebezpečné standardní situaci, naštěstí se jeho hráč snažil míč prostřelit skrz zeď, ta však po zkušenostech z minulého týdne neuhnula ani o píď a Bláža mohl být bez práce. Do deváté minuty byla hra poměrně vyrovnaná, ačkoliv soupeř se moc k ohrožení branky nedostával. V již zmiňované minutě se poprvé ukázala dvojice Váca - Pavel, která dala vzpomenout na legendární fotbalová dvojčata Siegl - Frýdek. Po pěkné kombinaci Váca vstřelil první gól! O šest minut později přidal další, když mu Frýďas, tedy Pavel, efektně patičkou přihrál do brejku. Minutu na to si oba role vyměnili a svého prvního gólu v letošní sezoně se dočkal i Pavel, který měl v předchozích zápasech střeleckou smůlu. Celtic měl zápas ve svých rukou a soupeře k ničemu nepustil. Za zmínku stojí, kromě přibývajících branek na kontě THK, jen pár úniků soupeře, které však Bláža zlikvidoval stejně pohotově jako jeho ligový jmenovec. Vrchol však měl teprve přijít! Nejprve na středové čáře přišel Sushi o kontaktní čočku v souboji s jedním z Angličanů. Nutno říct, že právě tento hráč projevil velké bojovné srdce, když téměř od začátku utkání hrál s rozseknutým loktem celý od krve, všechna čest (mluvím samozřejmě o tom angličanovi)! Sushi chtěl zápas vzdát, na protest předsedkyně fan clubu si však nejdříve nechal vyndat druhou čočku zástupkyní předsedkyně Bárou a vyrazil znovu do boje! Pokyny byly jasné - gól! Případný trest byl stanoven na nedostání večeře. Zabralo to!! Ve 49. minutě přišlo to, na co Sushi dlouhá léta čekal! Po asistenci Pavla vstřelil svůj první gól nejen v hanspaulce, ale zřejmě i v celé své bohaté kariéře. Jak jinak okomentovat jeho vítězný křik, který přeřval i burácející tribuny za brankou Bláži! Mexická vlna oběhla celý stadion (dva fanoušky) a ti ještě než se stačili vzpamatovat, sledovali devátý, poslední gól. Zápas otevřel i zakončil golem kdo jiný, než Váca.

 

Celý zápas proběhl v duchu fair play, soupeř se neuchyloval k zákeřným faulům, které by u jiných mužstev mohly vyplynout z neunesení stavu utkání. Naopak. Sudden Death si tím vysloužil obdiv fanynek, které mu přály alespoň jeden gól. Jedna z posledních akcí po něm přímo volala! Bláža již byl překonaný, ale dobrák Váca si zkazil jinak velmi pěkný a povedený výkon vyhlavičkováním míče z brankové čáry. Od gólu Sudden Death dělily jen milimetry a v hledišti to pořádně zahučelo. Podle zákulisních informací byl po zápase Váca na toto upozorněn a pokárán svou osobní trenérkou.

 

Příští zápas hrají kluci s Dynamitem Vršovice, snad vyjde počasí, které tentokrát nepřálo (větrné počasí „odneslo" škváru až na tribunu) a zápas navštíví více diváků.

 

Komentář rozhodčího:
"Jednoznačný zápas zcela v režii domácích, kteří svoji nadvládu potvrdili i gólově. Výsledek je ale pro hosty krutý, hlavně za snahu na konci zápasu si alepoň jeden gól zasloužili."

 

 

Celtic THK vs Sudden Death 9:0
Branky: Váca 6x (9., 15., 23., 32., 43., 53. min.) , Pavel 2x (16. a 35. min.), Sushi (49. min)
Asistence: Pavel 3x, Váca, Sushi, Honza H., Luky
Sestava: Bláža - Sushi, Brejchys, Honza H., Pavel, Luky, Váca

CelticGirl