Vyhledávání

Tabulka 5B P23

1. QARA 54:31 16
2. Le Jardin 42:34 15
3. Torpedo 50:38 15
4. BongoBongo 36:39 11
5. Tycho de B. 32:25 11
6. Kehar Club 43:49 11
7. Barclays 32:32 11
8. Kubrt 62:36 10
9. Torolka 37:29 10
10. Polnohospodár 34:48 10
11. Celtic THK 29:56 4
12. AG team 24:58 2


 

Střelci J2024

Váca 12x

Šindy 8x

Vali 6x

Czechmate 5x

Jorge 2x

Burryno 1x
Kráňa 1x
Jířa 1x
Hlína 1x

 

Celtic THK - Strašnická šlechta (2-1)

29.11.2010 17:42

Jistota postupu po vložce bojového umění

(hráno 24. 11. 2010 na Mikulovce, UMT3, od 18,15 hod.)

Předposlední zápas odehrál za mrazivého počasí Celtic proti šlechtě - té ze Strašnic. Z účastníků vypadl kapitán Sushi, který zjistil, že tentokrát už nohu pod dohledem osobního trenéra nerozhýbe, protože mu lékař diagnostikoval natržený vaz. Tato diagnóza znamená nejen nemožnost aktivní účasti na posledním zápase (kde už půjde pouze o sud piva), ale taktéž umazání vroubku u zmiňovaného trenéra. Před zápasem s Pendulou totiž CelticGirl (neboli já) naordinovala rozcvičku hodnou lehce nadprůměrného fotbalisty třetí třídy, kterou Sushi sice jakž takž plnil, ovšem ne dle představ samotné koučky. Již tenkrát měl totiž vazy natržené a je jen zázrakem, že si je nedorval.. troufnu si tvrdit, že právě díky kvalitnímu rozcvičení před zápasem (které trvalo půl hodinu). Za tuto oběť získává Sushi u CelticGirl odměnu v podobě pravých nefalšovaných bonbonů Hašlerky (vzhledem k životosprávě je dostane až po skončení ročníku).

Na zápas se Šlechtou dorazilo pouze sedm hráčů, i tak to byl počet "nad plán", jelikož se do hry vrátil (původně na zkušenou) kanonýr Váca (poprvé v Celtiku s kapitánskou páskou), který však stále nebyl stoprocentně v pořádku. Na první pohled měla Šlechta převahu, co se věku týče. Pak ukázala, že bude dominovat i na hřišti (naštěstí ne dlouho). Velice snadno se dostávala do zakončení a jen díky Soukínovi jsme drželi nulu na kontě obdržených branek. Soupeře deptal svým pohybem a především zajížděním do těla Czechmate, který to místy přeháněl, ovšem to je přesně ten styl, jakým hraje a pro který je tak platný. Ostatním otráví život, Celtic nabudí svou bojovností. Paradoxně první zranění přišlo na druhé straně, a to po nezaviněném souboji před naší brankou. Krychloun si rozedřel strup na kolenu a musel ze hřiště, opravdu to nebyl hezký pohled.

O něco hezčí by se však následně vyskytl na výsledkové tabuli, pokud by ovšem nějaká byla. V desáté minutě vstřelil vedoucí branku Váca po krásné nahrávce Brejchyse. Ten se postavil nezvykle do útoku (za předpokladu, že na hřišti byl Honzík i Krychloun) a nutno říct, že si vedl velice zkušeně. Pro Vácu to byla další branka, v tomto ročníku již 13., kterou si upevnil první místo mezi střelci naší skupiny. Následovaly další šance, ovšem vynikající gólman se zaskočit nenechal. Šlechtu to nakoplo k většímu tlaku a odměnou jí byla územní převaha, která nutila hráče THK k chybám. Naštěstí se žádnou nepodařilo soupeři potrestat a tak se šlo "do kabin" za stavu 1:0.

Do druhé půle vlítla Šlechta na hřiště s jasným cílem - minimálně vyrovnat. Celtic se již do moc šancí nedostával. Zmrzli nejen diváci, ale zamrzlo také skóre zápasu. Soupeři dál hrál na nervy důrazně hrající Czechmate a především skvěle chytající Soukíno, který přiváděl střelce k šílenství. Po dvou tutovkách po sobě soupeřův brankář prohlásil, že je nemožné Péťovi dát gól, však taky chytá za Všenory. A téměř měl pravdu. Šlechtě se nakonec přeci jen podařilo nalézt lék na to, jak prostřelit naší jedničku, a zhruba deset minut před koncem vyrovnal stav na 1:1. V tu chvíli to pro Celtic vypadalo zle nedobře, protože druhá půle byla z jeho strany vyloženě špatná. Ovšem štěstí, které je letos na naší straně, se opět přiklonilo na správnou stranu (z našeho pohledu samozřejmě) a Váca jen pár desítek sekund poté vstřelil další gól, teď již mohu napsat, že vítězný. Kdo jiný mu mohl nahrávat, než nový Messi Brejchys?!

Konečná fáze zápasu byla zbytečně nervózní. Nejprve Váca fauloval (ano, i on to dokáže) na půlce soupeře, který to už psychicky neunesl a dvakrát do našeho střelce strčil ve chvíli, kdy se k němu chtěl sklonit a omluvit se mu. To jsme poté komentovali tím, že to prostě schytal za Czechmatea :-D. Následoval však centr do vápna (resp. měl následovat centr), ovšem to už bylo dávno odpískáno. Proč? Z pozice diváka to vypadalo jednoznačně, Luky před bránou utíkal od hráče a ten ho dost nevybíravým způsobem nakopl (nápřah jak při odkopu) zezadu do lýtek. Pak začala mela, soupeř se chtěl prát, naštěstí ho spoluhráči ubránili. Nikoho nepřekvapila červená karta, rozhodčí to asi po dvou minutách raději odpískal úplně. Když jsme se o inkriminovaném souboji bavili po utkání, dozvěděli jsme se, co jsme jako diváci vidět nemohli. Prvně hráč Šlechty dal zřejmě výchovný, možná spíš však tlakneunášející pěstopohlavek. Načež Luky hráči oplatil nenápadným kolínek (do zad?), což chtěl "zachránit" tím, že od hráče odběhne, ten už však měl dost, a tak ho následně sejmul. Pěstí dostal během těch tří minut, co se to trošku na hřišti mlelo, i Krychloun, který na to měl i červenou stopu na obličeji (snad nepřešla v monokl). Byl to zkrátka konec nehodný "důležitosti" hanspaulské ligy.. škoda.

Doufejme, že poslední zápas se odehraje v duchu fair play a bez zbytečných emocí ať už na jedné, nebo druhé straně, holt to se už stává. Jen mě mrzí, že i my jsme se nechali zbytečným oplácením snížit k takovému chování... Emoce tentokrát zvítězily nad rozumem.

Pokud chceme vyhrát sud pro nejlepší tým naší skupiny, musíme alespoň remizovat v posledním zápase, abychom se již nemuseli koukat na to, jak hrají jiní (třeba pánové z Imidinu, kteří však poslední dobou neztrácí). Zároveň všechny nabádám, aby se nezabývali diskusí v kecálkovi, stejně to nemá cenu, soustřeďte se sami na sebe a nenechte si snižovat své zásluhy tím, že někdo jiný neměl den.. Celtic to taky potkalo, holt měl ale to potřebné štěstíčko a hlavně vůli, která ho dokázala dostat až na nejvyšší příčku. A pokud se to někomu nelíbí, je to jen jeho problém. Jen doufám, že my takhle nikdy nebudeme někde fňukat (i když ono to tak možná nebylo ani myšlený).

P.S.: Jinak aktuální info je, že to nakopnutí Lukyho má přeci jen následek - sotva chodí a příští středu zřejmě přijde coby divák.. Takže doufejme, že ho někdo zastoupí a dá hře myšlenku!

Celtic THK - Strašnická Šlechta 2:1
Sestava: Soukíno - Honzík H., Krychloun, Brejchys, Váca, Luky, Czechmate
Góly: Váca 2x
Asistence: Brejchys 2x
Muž zápasu: Soukíno
Hvězda zápasu: Soukíno