Vyhledávání

Tabulka 5B P23

1. QARA 54:31 16
2. Le Jardin 42:34 15
3. Torpedo 50:38 15
4. BongoBongo 36:39 11
5. Tycho de B. 32:25 11
6. Kehar Club 43:49 11
7. Barclays 32:32 11
8. Kubrt 62:36 10
9. Torolka 37:29 10
10. Polnohospodár 34:48 10
11. Celtic THK 29:56 4
12. AG team 24:58 2


 

Střelci J2024

Váca 10x

Šindy 6x

Vali 6x

Czechmate 4x

Jorge 2x

Burryno 1x
Kráňa 1x
Jířa 1x
Hlína 1x

 

Celtic THK - Spajta 1905 3:5

19.06.2013 21:13

Je to tam! Velké poděkování patří Stevu

18. 6. 2013 17.45, Běchovice

Jediný bod ze zápasu proti čtvrtému nejhoršímu týmu skupiny - to vypadalo před závěrečným utkáním sezóny jako poměrně snadno splnitelný postupový cíl. Ale hned první minuty ukázaly, že to bude mimořádně obtížné. Proti nám totiž stál možná nejsilnější letošní soupeř. V sestupovém pásmu se prý plácal jen kvůli špatné docházce spojené s povinnostmi ve velkém fotbale.

Větší technická i fyzická zdatnost Spajťanů, naše nedůslednost v bránění a celkem i bezradnost v útoku i kapka smůly (viz třeba Czechmateova pumelice z půlky do tyče) stály za poločasovým výsledkem 0:3, který mohl vypadat ještě mnohem katastrofičtěji nebýt několika parádních zákroků Soukína. Druhá půle, to ovšem byla úplně jiná balada. Czechmate se záhy trefil, čímž jsme si potvrdili, že i proti tak silnému protivníkovi se dá hrát, narostlo nám seběvědomí směrem do ofenzivy a zlepšili jsme se také ve hře dozadu. Zůstala snad jen forma Soukína. A když Váca po další asistenci Hlíny snížil na 2:3, vytouženná remíza se nezdála být daleko, zvlášť když jsme se dostávali ještě do řady dalších zajímavých pozic.

Pak jsme ovšem po jednom z protiútoků soupeře inkasovali do prázdné brány a zase to bylo složitější. Kuriózní trefou, kdy se po Sušiho nákopu srazili gólman se stoperem a Váca zamířil do opuštěné sítě, jsme se ale znovu vrátili do hry. Spajta pořádně znervózněla, nevěděla, jestli má výsledek 4:3 stůj co stůj bránit, nebo se ho raději pokusit navýšit. O tohle dilema jsme ji mohli připravit, jenže Hlína netrefil prázdnou bránu a nevyužili jsme ani několik situací, kdy útočník stál sám před brankářem... Obdržený gól na 3:5 minutu před koncem už nic neřešil.

Se silným protivníkem jsme odehráli důstojnou partii, ale zklamání z odfouknutí tak blízkého postupu samozřejmě převažovalo. Už pár minut po závěrečném hvizdu jsme ovšem začali přemýšlet o tom, že ještě nic ztraceného není. Zjistili jsme, že stačí, když 1. FP neporazí Steve, což nevypadalo až tolik nereálně. Tenhle zápas se ale hrál později, tak jsme mezitím došli (a Suši s nataženým vazem v koleni dopajdal) na nádraží a usedli do vlaku směr Masaryčka, a tím pádem dokopná. V něm Bláža vytočil číslo prezidenta FP, a ještě než ho stačil doutěšit po prohře 3:8, už se v okolí telefonního mikrofonu rozléhal postupový ryk. Pana průvodčího jsme zase potěšili odšpuntovaným sektem uvnitř Sušiho tašky, paní vrchní Blážovou záměnou za pana vrchního a Jardu cennou trofejí pro Muže sezóny. Kromě Tomáše Štítného (řízečky, tataráček, křídýlka, pivečko) jsme slavili také ve sklepní hospůdce naproti i na obrazovkách TV Óčko.

Poprvé v historii klubu si zahrajeme trojku!!! Budeme na ni stačit? Myšlenka, která se opakuje po každém posunu do vyšší soutěže, je tu pochopitelně i teď. Těch lig, kde bychom mohli se svými (ne)schopnostmi narazit, už nad námi moc není... Ve většině zápasů se bohužel budeme muset obejít bez Lukyho s Blážou, ale aspoň přes léto si tu víru, že to zvládneme, musíme užít :-) Poděkování patří kromě Steva také všem hráčům, kteří se na tom skoro neuvěřitelném úspěchu podíleli, a samozřejmě i všem fanouškům, co nás v téhle i minulých sezonách podporovali.

Celtic THK - Spajta 1905 3:5
Sestava: Soukíno - Suši, Hlína, Czechmate, Luky, Jarda, Váca
Góly: Váca 2x, Czechmate
Asistence: Hlína 2x, Suši
ŽK: Hlína
Muž zápasu: Soukíno
Hvězda zápasu: Soukíno