Vyhledávání

Tabulka 5B P23

1. QARA 54:31 16
2. Le Jardin 42:34 15
3. Torpedo 50:38 15
4. BongoBongo 36:39 11
5. Tycho de B. 32:25 11
6. Kehar Club 43:49 11
7. Barclays 32:32 11
8. Kubrt 62:36 10
9. Torolka 37:29 10
10. Polnohospodár 34:48 10
11. Celtic THK 29:56 4
12. AG team 24:58 2


 

Střelci J2024

Váca 10x

Šindy 6x

Vali 6x

Czechmate 4x

Jorge 2x

Burryno 1x
Kráňa 1x
Jířa 1x
Hlína 1x

 

Celtic THK - Pigs FC (2-5)

27.11.2009 09:51

 

Draze zaplacená nezodpovědnost
Celtic THK 2:5 Pigs FC
(hráno 24.11.2009 na Meteoru, UMT3, od 20,15 hod)

 V předposledním utkání druhé sezony čekal na Celtic tým Pigs FC, doposud první tým tabulky s nejlepší obranou v naší skupině. Jednalo se tedy o atraktivní zápas, přesto ani to nestačilo k tomu, aby na zápas dorazilo více než šest hráčů. Zvlášť nezodpovědný přístup předvedli ti, kteří se ani neobtěžovali svou neúčast ohlásit. Další znepokojivou zprávou bylo to, že Blážovi definitivně dosloužilo koleno a bude asi muset na artroskopii. Největší opora je tedy mimo hru na delší časový úsek a budeme se s tím muset nějak vyrovnat.


Normálně hráče nevyjmenovávám, ale tentokrát to udělám, protože jim patří velký dík, že utkání bylo vůbec odehráno.. Bohy, Sushi, Honzík H., Váca, Luky a Jířa (který mimochodem má stoprocentní docházku!!). Těchto šest statečných se postavilo proti sedmi Prasatům, kteří nejspíš taktéž nebyli v nejsilnější sestavě (usuzuji na základě jejich herního projevu). Usuzuji i na základě toho, že zřejmě měli ve svých řadách černého pasažéra, protože na jednoho hráče, jako jediného hrajícího v jiném dresu, řvali dvěma jmény :-). Možná se jen všichni pletli :-P. Každopádně to byl sympaťák, neb měl sparťanský dres! Ať to bylo tak či tak, je ostatně úplně jedno, v Hanspaulce se toto příliš neřeší a podle mého je tomu tak správně, ne vždy se tým sejde alespoň v optimálním složení šesti hráčů.

Zápas začal zcela v režii Prasat, kteří se umě kombinacemi dostávali až před branku, naštěstí chtěli akce zakončovat do prázdné brány a to jim nevyšlo. První pětiminutovka sice patřila jim, ale pak se probudili i domácí. Celtic velice dobře, ač vědom, že hraje bez střídání, protihráče napadal a brzy za to byl odměněn. Po špatné rozehrávce Prasat se k míči dostal Váca, který střelou přes obránce propálil nijak jistého gólmana. Z naší strany to byl úvod snů, už dlouho jsme nedali takhle rychlý, přestože trošku laciný, gól. I tak je potřeba pochválit Vácu, který byl pohotový! 1:0. Prasata se snažila skóre otočit, ale velký tlak si nevytvořila. Lehkost ze začátku utkání se vytratila a hra neměla řád (nutno podotknout, že ani na jedné straně). Do toho přišly hádky s rozhodčím, kteří prvních pět minut pískali sebemenší kontakt (v 99% jsme z toho těžili my), aby následně nepískali vůbec nic. Soupeři tekly nervy a je jen s podivem, že si to rozhodčí nechali líbit.. Pak přišla chyba Sushiho, který byl sice zcela evidentně faulován, ovšem zákrok jaksi unikl očím rozhodčího. Sushi se začal hádat a v domnění, že to byl faul, přestal hrát, což by se příště stávat nemělo. Prasata nelenila a okamžitě hodila aut, jehož výsledkem byl vyrovnávající gól. 1:1. Byla to škoda, tohle se příště nesmí stávat, hrát se musí, dokud rozhodčí nepískne!

Celý zápas byl vesměs vyrovnaný, Celtic ještě jednou zvýšil skóre na 2:1, ovšem Prasata hned vzápětí vyrovnala napůl vlastním gólem Lukyho. Nebyla to však jeho chyba, spíš jistá dávka smůly. Střelu chtěl zastavit, ovšem pouze ji trošičku nadzvedl, takže Bohy nemohl reagovat. Jediná věc, která zaujala, byly některé sprosté nadávky Prasat na některé hráče Celticu nebo rozhodčího. Luky, který se provinil tím, že stál, se najednou dočkal hezké přezdívky - č*rák, ani nevěděl, kde k ní přišel.. A co se dělo po zahrání brankáře rukou za vápnem, nemělo obdoby.. Zřejmě někteří zapomněli na pravidla, tak si je teď připomeneme.. Pokud brankář zahraje rukou za hranicí vápna a zmaří tím brankovou příležitost, následuje červená karta. Pokud (jako to v tomto případě) brankář míč chytí, následně mu vypadne a chytí míč opět, ovšem za vápnem, jedná se o kartu nanejvýš žlutou, nezmaří tím totiž brankovou příležitost. Stejné posouzení platí při výkopech, kdy brankář nekontroluje čáru a poponese si míč až za vápno. Tolik k pravidlům. Jelikož máme v týmu tři „profesionální" rozhodčí, měli jsme na rozdíl od soupeře jasno a vyloučení jsme se tak nebáli. Ovšem jednomu protihráči málem rupla cévka a do konce zápasu se neuklidnil, což mnozí nedokázali pochopit. Já jakožto cholerik podobného ražení ano, ačkoliv zrovna u hanspaulky, kde jde hlavně o to si zahrát, to trošku nechápu, leč neodsuzujme! Pravdou zůstává, že Bohy za svůj čin nedostal ani žlutou kartu a to bylo opravdu úsměvné. A teď trošku off topic - minulý rok jsme Prasata pískali a bylo všechno úplně v klidu. Nebyl jediný problém, přestože ve svém zápase jen remizovali. Faktem tedy i nadále zůstává, že rozhodčí zbytečně vynervovali svými rozhodnutími Pigs, kteří byli logicky poněkud emotivnější. Z pohledu zaujatého diváka musím přiznat, že spousta zákroků, které na nás byly odpískány, nebyly prohřešky proti pravidlům. Je tedy otázkou, zda-li tento systém hanspaulské ligy - týmy si navzájem pískají zápasy, je zrovna šťastný a nebylo by lepší klidně zaplatit větší startovné, ale mít na zápasech rozhodčí, kterým se utkání nevymkne z ruky. Chápu, že to stojí peníze, ale zároveň i nervy týmů. Možná, že by úplně stačila zpětná vazba a možnost vyjadřovat se ke kvalitě rozhodčích. Třeba by se v budoucnu nestávalo, že rozhodčí bude mít pokaždé jiný metr nebo naopak nebude pískat nic, jak se nám to již stalo v předešlých zápasech (ačkoliv jsme z toho profitovali). Mám tím na mysli především utkání, ve kterém rozhodčí za celý zápas nezapískal jediný faul, alebrž malinké překročení čáry při autovém vhazování soupeře. Na druhou stranu když někdo zvedl nohu nebo to hodil jako psovi kost, nedělo se nic. Neříkám, že to ovlivňuje zápas, a obzvlášť my jsme nikdy nebyli nějakým způsobem poškozeni. Ale zbytečně to vyvolává hádky a tečou nervy.

Utkání se dohrálo už jakž takž v klidu, po chybující obraně a následně chybujícím brankáři přidal soupeř další dva góly. Pak se sice Váca ještě nadechl k hattricku, prokličkoval obranu prasat, ovšem byl z toho pouze smrtící protiútok, který napsal tečku za tímto zápasem. Nutno podotknout, že se jednalo o nejhezčí gól zápasu, střela se odrazila od tyče do brány.

Celtic tedy zaslouženě prohrál, ačkoliv soupeř nebyl o moc lepší. Škoda, že jsme nebyli kompletní, protože Prasata se rozhodně porazit dala, určitě nedostála své pověsti a proti nám už stály mnohem silnější týmy. Těžko však srovnávat celkovou sílu Pigs, protože i jim chyběli hráči a nevíme, nakolik důležití, aby se daly dělat nějaké soudy. Každopádně po zápase se z tábora žabiček ozývalo, že postup by spíš přáli Motoru, který o něj však nejspíš v tomto kole kvůli prohře přišel. Je to škoda, ve svém kádru měli nejšikovnější fotbalisty, se kterými jsme doposud hráli a své sympatie si získali i svým přístupem a chováním. Prasata mají postup jistý, v zápase s námi jim stačil pouhý bod. Nezbývá než soupeři popřát mnoho štěstí v šesté lize a nám snad jen to, abychom se v další sezoně scházeli v adekvátním počtu a mohli myslet na lepší umístění. Tato sezona byla ztracená především proto, že jsme hráli v různém složení a s výjimkou jediného zápasu ne zrovna v tom nejsilnějším.

Snad na poslední zápas příjdete všichni, kdo můžete a kdo jste zdráv, a následnou dokopnou oslavíme další působení týmu v hanspaulce!

 

Celtic THK x FC Pigs 2:5
Sestava: Bohy - Sushi, Honza H., Jířa, Váca, Luky
Góly: Váca 2x
Asistence: Luky
Muž zápasu: Váca
Hvězda zápasu: Váca

 

 

CelticGirl