Vyhledávání

Tabulka 5B P23

1. QARA 54:31 16
2. Le Jardin 42:34 15
3. Torpedo 50:38 15
4. BongoBongo 36:39 11
5. Tycho de B. 32:25 11
6. Kehar Club 43:49 11
7. Barclays 32:32 11
8. Kubrt 62:36 10
9. Torolka 37:29 10
10. Polnohospodár 34:48 10
11. Celtic THK 29:56 4
12. AG team 24:58 2


 

Střelci J2024

Váca 10x

Šindy 6x

Vali 6x

Czechmate 4x

Jorge 2x

Burryno 1x
Kráňa 1x
Jířa 1x
Hlína 1x

 

Celtic THK - Palmerais Prosek (2-4)

26.05.2010 10:15

Na podělaného i hajzl spadne
Celtic THK 2:4 Palmeiras Prosek
(hráno 25. 5. 2010 v Kbelích, UMT3 od 18,15)

 

Série pěti výher a sedmi utkání bez porážky je u konce. I žabičky si prožily svůj den blbec, ve kterém se nepodařilo takřka nic. Promeškali jsme tak první mečbol k postupu do šestky.

Dlouho to vypadalo na bídnou účast. Tu potvrdili původně jen Soukíno, Suši, Czechmate, Honzík, Stenly a Váca. Během dne se přidal i Luky, což slibovalo jednoho na střídání. I kvůli nastalé situace jsme oslovili Kopiho, který byl nabídkou nejdřív skoro nadšen. Jak to dopadlo, si dokáže představit i ten, kdo na zápase nebyl. Nečekaně naopak dorazil i Jířa, takže jsme měli k dobru obvyklé dva muže na lavičce.

Přesto jsme od začátku nebyli schopni nastartovat náš obvyklý motor narážek, chyběl také elán a již tradičně i důraz. Právě kvůli jeho absenci v obraně jsme dostali přibližně v páté minutě první gól.

Palmeiras pak těžil ze svých předností: jednoznačné výškové i váhové převahy (zvlášť hmotnost jednoho z hráčů byla dozajista vyšší než Honzíkova a Jířova dohromady), důrazu a tvrdosti. Rána ramenem do Sušiho brady byla jen předzvěstí další nešťastné chvilky: po nárazu hlavou do soupeřova lokte odstoupil ze hry Soukíno, rukavice a brankářský dres si tak musel obléci Suši. To se později ukázalo jako klíčový okamžik utkání.

Na bedrech našeho kapitána leží odpovědnost za druhou obdrženou branku. Podběhnutý míč, který skončil v síti, ukázal, že je opravdu gólmanským zajíčkem. Dojem Suši záhy na chvíli napravil několika (ovšem nikterek těžkými) zákroky.

Do hry nás vrátila trefa Váci ze samého konce první půle. Během poločasové přestávky jsme se snažili přesvědčit Soukína (který se mezitím objevil v poli) k návratu na své typické místo, leč jeho otřesení hovořilo pro Sušiho setrvání v kase.

Obraz druhé třicetiminutovky se podobal té první. Celtic se snažil dobývat tvrdou obranu Proseckých, ale vůbec se mu to nedařilo. Do pár šancí jsme se přesto dostali, avšak nedovedli jsme je proměnit. Až zčista jasna přišel další úder do Soukínovy hlavy. Tentokrát jsme z něj ale měli mnohem větší radost: obránce soupeře ji totiž napálil při odkopu tak, že balon zapadl do brány.

Z remízového stavu jsme se ovšem dlouho neradovali. Suši totiž předvedl stejně (nebo ještě více) stupidní chybu jako při druhém gólu. Vyběhl proti útočníkovi, který si nabíhal na autové vhazování. Soupeř sice míč nezasáhl, Suši konečky prstů ano. Kde balon skončil, si jistě domyslíte…

Poté opět přišlo několik příležitostí skórovat, ale dopadly v duchu nadpisu tohoto reportu. Manuál ke gólovkám nám vzápětí předložil svou střelou k tyči forvard Palmeirasu, jenž tak zvýšil na 4:2. Korunu všemu nasadila Vácova zahozená penalta, kterou vychytal brankář.

Úsměv na tvářích se nám rozjasnil alespoň díky následujícímu kbelskému mači, ve kterém braničtí Specialisté porazili Prasata. Za naší bouřlivé podpory zvítězili 4:2, a pomohli nám tak v postupové matematice. Ve zbývajících třech duelech potřebujeme získat dva body. Klíčem k nim by mělo být hned následující utkání proti Vibromaxu z chvostu tabulky. Bez Váci, Stenlyho a Brejchyse to ale bude setsakramentsky obtížné…


 

Celtic THK x Palmeiras Prosek 2:4
Sestava: Soukíno (15. Suši) - Suši (15. Soukíno), Czechmate, Honza H., Stenly, Jířa, Luky, Váca
Góly: Váca, Soukíno
Asistence: Stenly
Muž zápasu: Váca
Hvězda zápasu: Stenly

Suši