Vyhledávání

Tabulka 5B P23

1. QARA 54:31 16
2. Le Jardin 42:34 15
3. Torpedo 50:38 15
4. BongoBongo 36:39 11
5. Tycho de B. 32:25 11
6. Kehar Club 43:49 11
7. Barclays 32:32 11
8. Kubrt 62:36 10
9. Torolka 37:29 10
10. Polnohospodár 34:48 10
11. Celtic THK 29:56 4
12. AG team 24:58 2


 

Střelci J2024

Váca 12x

Šindy 8x

Vali 6x

Czechmate 5x

Jorge 2x

Burryno 1x
Kráňa 1x
Jířa 1x
Hlína 1x

 

Celtic THK – Oratoř Kobylisy 2:1

05.06.2018 16:15

Ubojované body

4. 6. 2018 19.00, Meteor1

Plzeň hlásí Ekpaie s Procházkou, Sparta se Slavií se přetahují o Coufala, my máme Píška! Jen pár hodin před zápasem jsme dotáhli jeho návrat z vídeňského hostování, on znovu oblékl svůj zelenobílý dres s číslem 16 a jeho dlouhé nohy opět vyběhly na zdevastovanou meteorskou umělku.

Byla to zásluha Jardova i dalších, že jsme od začátku Kobylisy tlačili před jejich oratoř, avšak gól ne a ne přijít. Tedy on nakonec přišel, ale do jiné branky, než jsme si přáli. Burrynova jedovka se odrazila od ruky soupeře, kterou měl kdesi vedle hlavy (sami jsme se po zápase neshodli, jestli se to dalo vyložit jako krytí před tvrdou ránou), a zatímco jsme žádali přímák, nejlepší hráč Kobylis a nejlepší střelec naší soutěže Rossmann rozkmital své rychlé nohy, nenechal si obtěžovat život třemi našimi obránci a nakonec napálil míč k tyči.

Dost dlouho pak utkání vypadalo zhruba takhle: my tlačili, solidně kombinovali, ale finále chybělo. Buď místo střely přišla přihrávka navíc, která už k ničemu nevedla, nebo jsme pálili za plot, něco pochytal brankář. A když se k balonu dostal soupeř, uměl být nebezpečný. Snad všichni jeho hráči měli velice dobrou techniku, ve většině případů si slušně kryli míč a při několika kontrech byli blízko zvýšení svého náskoku. Třeba když jeden z útočníků po křižném pasu z levého křídla už už zasouval do poloprázdné branky, ale Czechmate obětavým skluzem balon aspoň zpomalil a Soukíno ho s vypětím všech sil u své levé tyčky vykopl.

Trpělivost, bojovnost a snaha nám přinesly vyrovnání po dalším z našich přečíslení, tentokrát výtečně vyřešeném. Burryno zpětnou přihrávkou zprava našel Vácu, který se na rozdíl od ostatních netlačil do brány, a tak zůstal volný, náš šutér si zpracoval a pak se hezky trefil ke vzdálenější tyči.

Náš vítězný gól už jste mohli vidět včera v Borci na konec. Oratoř si přihrávala ve vlastním vápně, Luky Bohy presoval, presoval, až brankář zblízka vytloukl jeho bloky tak, že míč skončil v síti.

Měli jsme ještě dvě vynikající příležitosti získat klid do závěru, ale už asi chápete, jak dopadly. Váca pláchnul obráncům, pustil se do kličky gólmanovi, už ho i vyřadil ze hry, jenže v tu chvíli si píchnul míč dál, než potřeboval, a nic z toho nebylo. Sám na brankáře běžel i Luky Bohy, ale ten pro změnu trefil tyč. Naštěstí se neměnilo skóre ani na druhé straně, přestože jsme posledních pět minut byli pod velkým tlakem.

Po vydřeném vítězství, při kterém všichni ukázkově dřeli dozadu a skoro všichni dopředu, máme před sebou už jen jarní derniéru. V ní se opět (a snad naposledy) budeme muset obejít bez Jardy, který ještě musí ve Vídni absolvovat kurz Jak prát saténové sukně.

Celtic THK – Oratoř Kobylisy 2:1
Sestava: Soukíno – Suši, Burryno, Hlína, Czechmate, Jarda, Luky Bohy, Váca
Góly: Váca, Luky Bohy
Asistence: Burryno
Muž zápasu: Luky Bohy
Hvězda zápasu: Luky Bohy