Vyhledávání

Tabulka 5B P23

1. QARA 54:31 16
2. Le Jardin 42:34 15
3. Torpedo 50:38 15
4. BongoBongo 36:39 11
5. Tycho de B. 32:25 11
6. Kehar Club 43:49 11
7. Barclays 32:32 11
8. Kubrt 62:36 10
9. Torolka 37:29 10
10. Polnohospodár 34:48 10
11. Celtic THK 29:56 4
12. AG team 24:58 2


 

Střelci J2024

Váca 10x

Šindy 6x

Vali 6x

Czechmate 4x

Jorge 2x

Burryno 1x
Kráňa 1x
Jířa 1x
Hlína 1x

 

Celtic THK – Milenium Praha FC 5:3

06.06.2019 20:42

Let’s talk about six, baby!

3. 6. 2019 19.30, Děkanka

Naše vítězné tažení se tak profláklo po Evropě, že v předtuše další výhry pro nás německý hitmaker Jürgen Klopp připravil remake hitu Let’s talk about sex, baby. Na melodii šlágru rapové partičky Salt’n’Pepa zazpíval Let’s talk about six, baby, let’s talk about you and me, let’s talk about all the good things and the bad things that may be, let’s talk about six!

Hordy fanoušků i novinářů to chybně interpretovali, že si v pozápasovém rozhovoru po vítězném finále Ligy mistrů notoval proto, že se po šesti prohraných finále v řadě konečně mohl radovat, nebo že to snad bylo na oslavu šestého triumfu Liverpoolu v prestižní soutěži, ale on evidentně chtěl, abychom se začali bavit o šesté výhře Celtiku za sebou.

Podmínky k tomu nebyly nastolené úplně optimálně, byť jsme si už v téhle sezóně zvykli, že hrajeme bez školeného gólmana. Stalo se to pošesté, tentokrát si do brány stoupnul Suši. Jenže chvíli to vypadalo, že budeme navíc bez střídání. To když těsně před sedmou poslal Ladis svou fotku z Meteoru, kde nebyl nikdo v zelenobílém, a správně odtušil, že netrefil hřiště. Naštěstí byl výkop na Děkance až v půl osmé, a tak jsme nemuseli ve vedru vypustit duši bez možnosti oddechu.

Zajímavý mač to byl z mnoha důvodů. Třeba z toho, že proti nám nastoupil slávistický dorostenec Adam Vlasák, jeden z nejšikovnějších hráčů, proti nimž jsme v poslední době nastoupili. Bohužel pro něj a naštěstí pro nás další Mileniálové dost zaostávali, jeho to pudilo k sólování, které jsme dostupováním a zdvojováním obvykle dokázali zneutralizovat. Pustili jsme ho jen do dvou gólovek, jednu proměnil, v jedné ho vychytal Suši.

Mimořádná byla i vyhecovanost, nesoudnost a až hloupost týmu našich soupeřů v čele s místy nepříčetným trenérem. Začalo to někdy po deseti minutách, kdy vyzval své ovečky, aby nás to aspoň bolelo, aby taky hrály tvrdě. Paradoxní je, že my v tu dobu měli na kontě přesně 0 faulů, ano, slovy nula.

Pokračovalo to tím, že každý faul na nás byl v očích soupeřů simulováním nebo špatným výrokem rozhodčího. A vrcholem bylo, že stejně si kluci z Mensy vyhodnotili i zákrok loktem, po kterém Bohymu crčela krev z hlavy. O hláškách na Burryna, že se má ostříhat, aby dostal rozum, si každý udělá obrázek sám.

Netroufnu si tvrdit, jestli i tohle bylo výjimečné, protože jsem párkrát nebyl, nicméně potěšující rozhodně: směrem dopředu jsme hráli opravdu výborný fotbal, jaký nějakou dobu nepamatuju. Těžko říct, nakolik tomu přispělo menší hřiště, ale rychlé kombinace, mnohdy na jeden dotek, trojúhelníky… Škoda, že jsme nebyli úspěšnější v koncovce, rozdíl ve skóre mohl být vyšší a průběh snad i klidnější.

Pokud jste dočetli až sem, za odměnu se dozvíte i něco bližšího o gólech! Ten první dal po čtvrt hodině Burryno z přímáku, další přidal z levé strany po diagonálním pasu nejsme si jistí koho (snad Bohyho) znovu Burryno a v 26. minutě už to bylo 3:0 po trefě Czechmatea. Databanka v jeho hlavě hned vyplivla, že šlo o jeho jubilejní stou hanspaulkou branku v zelenobílém celticském dresu – gratulujeme!

Tříbrankový náskok a čisté konto nám bohužel nevydrželo ani do poločasové pauzy. Jeden z útočníků se na malém vápně obtočil kolem svého strážce a ranou k tyči snížil. Na ostré zapadající slunce, které svítilo celou půli proti naší brance, se vymlouvat nemůžeme.

Chvíli po změně stran zvýšil Váca na 4:1 a následovalo několik šancí, po kterých mohlo být definitivně hotovo. Váca třeba šel sám, na Ladise po perfektní přihrávce Burryna koukala prázdná branka… Soupeři pak stačily dvě minuty, dvě povedené střely a dostal se na dostřel jediného gólu.

Nedlouho na to nám pomohlo naštěstí štěstí. Střílenou přihrávku Czechmatea z pravé strany si srazil do sítě bek domácího týmu. Za přiznání gólu Czechmateovi nejhlasitěji orodoval Burryno, který mu přihrál, a protože se svou argumentační snahou uspěl, osamostatnil se v čele klubové statistiky asistencí v hanspaulce. Stav 5:3 pak už závěrečnou čtvrt hodinu vydržel. Soupeře už jsme do žádných gólovek nepustili a hráli vcelku v klidu jim navzdory.

Vyhráli jsme pošesté za sebou, což se nám v rámci jedné sezóny podařilo potřetí v historii. Poprvé to bylo na podzim 2010, podruhé o sedm let později, kdy k tomu ovšem přispěla i jedna kontumace. Pozoruhodné je, že ve všech případech jsme tuhle sérii měli až v závěru sezóny.

A na závěr ještě špetka uznání a pobavení. "Na to, kolik vám je, jste fakt dobrý," prohodil po utkání jeden z našich soupeřů. To jsme to dopracovali. V tom, jak se skládá hold, by se měl přiučit od kluka, co čekal na následující zápas svého týmu: "Ty jo, to je úplně jinej sport, než hrajeme my. Stejný jsou jen rozměry hřiště…" Teda aspoň to tak zaslechl Suši, ale otázkou je, jestli mu v jeho věku sluch ještě slouží.

Celtic THK – Milenium Praha FC 5:3
Sestava: Suši – Burryno, Hlína, Ladis, Czechmate, Luky Bohy, Váca
Góly: Burryno 2x, Czechmate 2x, Váca
Asistence: Luky Bohy 2x, Burryno
Muž zápasu: Burryno
Hvězda zápasu: Burryno