Vyhledávání

Tabulka 5B P23

1. QARA 54:31 16
2. Le Jardin 42:34 15
3. Torpedo 50:38 15
4. BongoBongo 36:39 11
5. Tycho de B. 32:25 11
6. Kehar Club 43:49 11
7. Barclays 32:32 11
8. Kubrt 62:36 10
9. Torolka 37:29 10
10. Polnohospodár 34:48 10
11. Celtic THK 29:56 4
12. AG team 24:58 2


 

Střelci J2024

Váca 10x

Šindy 6x

Vali 6x

Czechmate 4x

Jorge 2x

Burryno 1x
Kráňa 1x
Jířa 1x
Hlína 1x

 

Celtic THK - Lucián FC B 3:2

08.04.2017 08:58

Utrápené, ale důležité vítězství

4.4.2017 19.00, Meteor1

V deštivém pondělním odpoledni nás ve třetím kole čekal pro nás zatím neznámý soupeř Lucián FC B. Sestava se od posledního zápasu příliš nezměnila, jen Pavel absentoval, a uvolil tak místo navrátivšímu se Láďovi. V průběhu předzápasové přípravy k nám bohužel prosákla informace, že Luciáni prohráli ve svém předchozím utkání s týmem 1. FC Žižkov vysoko 2:10. Suši si byl vědom toho, co by mohla podobná skutečnost udělat s naší psychikou, a proto v obavě před podceněním soupeře vypustil do éteru informaci, že místo Luciánu hrajeme s týmem Pražští Lvi. Czechmate si bohužel vykládal onu diskrepanci pouze jako omyl našeho dlouholetého kapitána a tuto taktickou dezinformaci na facebookové události zápasu nekompromisně propálil.

S vědomým předchozího výsledku našeho soupeře jsme tak bohužel k utkání zejména zpočátku přistoupili poněkud profesorsky a nedalo se říct, že bychom našeho soupeře výrazně přehrávali. Přesto jsme dokázali vstřelit gól jako první, když se originálním způsobem rozhodla zakončovat dvojice Burryno a Luky B., kdy prvně jmenovaný hokejově nastřelil z velké vzdálenosti druhého, který balon hýžděmi tečoval za záda evidentně zaskočeného brankáře. Na vskutku kuriózní první gól jsme přes několik šancí do konce prvního poločasu navázat nedokázali, a jelikož se netrefil ani soupeř, měnili jsme strany za stavu 1:0 pro nás.

O přestávce jsme si vyříkali několik věcí a do nového poločasu vstoupili aktivněji. Naše snaha se vyplatila ve chvíli, kdy se po Vácově přihrávce na vícero pokusů prosadil důrazný Lukáš. Vstřelená branka nás vzpružila a v následujících minutách jsme si vytvořili několik slibných šancí. To, že se žádná z nich neujala, nás začalo trochu mrzet asi v 50. minutě, kdy jsme po autu propadli vprostředku pole a následně trochu smolně inkasovali na 2:1. Opravdu mrzet nás to začalo v minutě 55., kdy jsme ani přes faul ve středu hřiště nedokázali zastavit jeden ze soupeřových útoků, a dali mu tak šanci vyrovnat. Po inkasované brance jsme zůstali trochu rozhození a v následujících minutách jsme mohli být při řadě šancí soupeře jen rádi, že nás podržel Soukíno a Luciáni nestrhli vedení na svou stranu.

Z drobné krize jsme se po pár minutách přece jen dostali, a jak poctiví čtenáři Burrynova facebookového profilu jistě vědí, tak se fotbalové štěstí nakonec usmálo na nás. Přibližně tři minuty před koncem utkání potáhl Burryno po Lukášově přihrávce míč podél postranní čáry a střelou mezi nohy propálil soupeřova brankáře. Po našem třetím gólu dále vygradovala už tak dost jiskrná atmosféra a dokonce nám bylo od soupeřových hráčů naznačováno, že někteří z nás nedohrají. Naštěstí zůstalo jen u slibů a zbytek zápasu jsme bez zranění dohráli za stavu 3:2.

Může nás sice mrzet, že jsme v tomto duelu herně nikterak neexcelovali, ale na druhou stranu - vyhrávat ve chvílích, kdy hrajete krásný fotbal, to umí každý, ale hrát špatně a stejně vyhrát, to už je kumšt. Náš výkon by pro nás měl být přesto varováním do dalších zápasů, protože další podcenění by se nám již nemuselo vyplatit a tohle by byla přesně ta ztráta, nad kterou bychom při dokopné žehrali jako nad zbytečnou.

Celtic THK - Lucián FC B 3:2
Sestava: Soukíno – Suši, Burryno, Ladis, Czechmate, Luky Bohy, Jířa, Váca
Góly: Luky Bohy 2x, Burryno
Asistence: Váca, Burryno, Luky Bohy
Muž zápasu: Burryno
Hvězda zápasu: Burryno
ŽK: Suši