Vyhledávání

Tabulka 5B P23

1. QARA 54:31 16
2. Le Jardin 42:34 15
3. Torpedo 50:38 15
4. BongoBongo 36:39 11
5. Tycho de B. 32:25 11
6. Kehar Club 43:49 11
7. Barclays 32:32 11
8. Kubrt 62:36 10
9. Torolka 37:29 10
10. Polnohospodár 34:48 10
11. Celtic THK 29:56 4
12. AG team 24:58 2


 

Střelci J2024

Váca 10x

Šindy 6x

Vali 6x

Czechmate 4x

Jorge 2x

Burryno 1x
Kráňa 1x
Jířa 1x
Hlína 1x

 

Celtic THK – Liguére FC 0:2

20.11.2016 00:00

Přituhuje

14. 11. 2016 19.00, Meteor1

Některé věci se opakují každý rok. V čase, kdy se listopad láme do své druhé poloviny, začínají být hektolitry zlevněného alkoholu v předních regálech obchodů vytlačovány vánočními kolekcemi s nekvalitními náhražkami čokolády, politici se opět hádají, kdo to letos zkazil oslavy 17. listopadu a dny se zkracují v nepřímé úměře s tím, jak se prohlubují vrásky na čelech dvorních statistiků každého hanspaulského týmu. Začíná období, kdy se doslova počítá každý bod, probíhají složité predikce budoucího vývoje skupiny, spekuluje se, jak který zápas dopadne, jestli se letos opět zachráníme a kdy zase Suaréz někoho pokouše.

Po přímém dotazu na statistické oddělení Celtiku (skládající se takřka výhradně ze Sušiho) na výše zmíněné problémy se nám dostalo odpovědi, že se Luis v poslední době nějak podezřele uklidnil, že to Celtic má nahraně, v zápase s Liguére FC se bude takříkajíc lámat chleba a pokud prohrajeme, tak to budeme mít v posledních zápasech setsakra těžké.

Pravidelné čtenáře, které již začínají otravovat neustálé příměry o počasí (zdravíme Jana Zákopčaníka), musíme i tentokrát zklamat, protože fakt, že se počasí rozhodlo reflektovat naše postavení v tabulce a začalo řádně přituhovat, nejde nezmínit. Na předzápasovém rozcvičení oznámil Suši do rukavic a kulichů zachumlaného Celtiku (s výjimkou Jíři), že se rozhodl soupeře překvapit a posunout Burryna z obrany do útoku. Soupeř patrně nestuduje naše rozestavení dvakrát pečlivě, protože překvapeně rozhodně nevypadal a naopak od začátku utkání převzal iniciativu. Nedá se říct, že by nás soupeř vyloženě přehrával, ale byl přece jen v každé činnosti o kousek lepší. Soupeřící tým si dokázal vytvořit řadu šancí, ale všem vystavil stopku buď výborně chytající Soukýno, nebo ten večer obzvláště dobře postavená branková konstrukce. Naopak na naší straně se šancí urodilo pramálo, a tak jsme se na poločasovou přestávku rozešli smírně za bezgólového stavu.

Na začátku druhého poločasu jsme se rozhodli soupeře opět zmást navrácením Burryna do obrany a soupeř se bohužel opět nenechal pranic rozhodit. Soukíno tedy musel v bráně čarovat a perfektními zákroky vytrvale snižovat sebevědomí útočníkům Liguére. O to více zamrzí to, že situace, ze které jsme inkasovali gól na 0:1, byla opravdu haluz, kdy jsme tak dlouho nedokázali odkopnout loptu, která poskakovala na malém vápně, až nám jí útočící hráč dokázal propasírovat pod mnoha nohama bránících hráčů až do brány.

Inkasovaný gól nás trochu nakopnul a začali jsme více a více ohrožovat soupeřovu branku. Jak postupoval zápas, dokázali jsme se dostávat to zajímavých šancí, bohužel jak Bohy, tak Váca ve svých „loženkách“ nezakončili dostatečně přesně. Nebyl by to správný report, kdybychom nepoužili otřepané klišé „nedáš - dostaneš“, které se rozhodl naplnit soupeřící útočník a doslova v posledních sekundách zápasu skóroval do otevřené obrany, a stanovil tak konečné skóre zápasu na 2:0 pro Liguére.

Důležitý zápas jsme tedy nezvládli, nezbývá nám tedy než se to pokusit napravit v posledních dvou kolech, kdy ovšem hrajeme s v tabulce lépe postavenými týmy. Za zmínku rovněž stojí nevídaný počet (nevídaný na naše poměry) tří žlutých karet, který byl v zápase udělen, a také situace, kdy se obránce Liguére v padesáté minutě hlasitě dožadoval ukončení zápasu s tím, že už prostě musí být konec. Na závěr bych chtěl také poděkovat zraněnému Lukymu B., který nás přišel morálně podpořit jako zanícený divák.

Celtic THK – Liguére FC 0:2
Sestava: Soukíno – Suši, Pavel, Ondra Bohy, Ladis, Burryno, Jířa, Váca
ŽK: Suši
Muž zápasu: Soukíno
Hvězda zápasu: Burryno