Vyhledávání

Tabulka 5B P23

1. QARA 54:31 16
2. Le Jardin 42:34 15
3. Torpedo 50:38 15
4. BongoBongo 36:39 11
5. Tycho de B. 32:25 11
6. Kehar Club 43:49 11
7. Barclays 32:32 11
8. Kubrt 62:36 10
9. Torolka 37:29 10
10. Polnohospodár 34:48 10
11. Celtic THK 29:56 4
12. AG team 24:58 2


 

Střelci J2024

Váca 12x

Šindy 8x

Vali 6x

Czechmate 5x

Jorge 2x

Burryno 1x
Kráňa 1x
Jířa 1x
Hlína 1x

 

Celtic THK - Kamarádi 1. FC (2-0)

01.06.2009 20:01

Těžce vybojované dva body
Celtic THK 2:0 Kamarádi 1. FC
(hráno 1. 6. 2009 na ANG v Modřanech od 19:30)

 

A je to tady! Před námi je poslední zápas a malý předsezónní cíl - rozdat si to na konci s Tl. Galošemi o první místo - je splněn! Ovšem nebylo to nic lehkého a nutno podotknout, že předposlední zápas sezony byl doslova o nervy!

 

Počasí se naštěstí umoudřilo a účast byla také slušná. Po zranění se vrátil do sestavy nejlepší střelec týmu Váca, na kterém bylo vidět, že ho noha stále bolí, přesto se stal jednou z rozhodujících postav tohoto mače. Proti THK se tentokráte postavili Kamarádi 1. FC, houževnatý soupeř toho času na 7. místě se čtyřmi výhrami a stejným počtem proher. Tento tým bere vždy vše nebo nic, jak jinak si lze vysvětlit nulu na kontě remíz. A ještě něco ze statistického koutku - hned po Celticu má nejlepší obranu v naší skupině!

 

Utkání začalo s malým zpožděním, a tak mohl být přítomen i jediný novinář a fotograf v jednom. O mnohé by ale nepřišel. Už od počátku bylo jasné, že soupeř nebude patřit k těm z kategorie lehkých. Naopak! Velmi dobře bránil a Celtic se tak nedostal ke své kombinační hře. Několikrát naopak nebezpečně vystřelil, a když z velkého úhlu olízla střela pouze tyč, všem se pořádně ulevilo a snad to i některé probralo. Kdo jiný mohl dát první a zároveň vítězný gól, než toho času 18-gólový Váca. 1:0! Ani nebudu psát, kdo mu nahrával, já myslím, že pravidelným účastníkům to musí být jasné.. Celtic se trošičku uklidnil, nicméně hra byla stále stejná, vyrovnaná jak na šance, tak co se týče držení balonu. A tak není divu, že první poločas skončil pouze s jedním gólem na kontě zelenobílých.

 

Silná fanouškovská podpora, která drží kluky zápas co zápas na výsluní hanspaulské hitparády, tentokrát čítala 2 fanynky, které mohly hned v úvodu druhého poločasu sledovat tlak Kamarádů. Dobrých pět minut se hrálo pouze na polovině žabiček, tohle se klukům už dlouho nestalo! Soupeři však chybělo pověstné štěstíčko a také proti nim stál Bláža, který se bil o další nulu. V momentě, kdy doslova smrděl gól ve vzduchu, se ale Celtic vzmohl na protiútok a kdo jiný než Váca u toho mohl být? Vystřelil z rohu a za pomocí hráče soupeře doputoval míč až za brankovou čáru. 2:0! Výsledek hoši nakonec zuby nehty ubránili, a když rozhodčí odpískal konec, zhluboka si vydechli.

 

Závěrem něco k soupeři. Za CELÉ utkání po sobě jeho hráči nezařvali ani jednou, přiznávali auty a rohy, hráli fair play, z čehož by si mohli vzít příklad někteří z našich žabiček, které se někdy zbytečně hádali o auty a rohy, ačkoliv sami moc dobře věděli, že míč má mít soupeř. Kamarádi dostáli svého jména a rozhodně to byl nejsympatičtější soupeř, na jakého v 8B Celtic doposud narazil. Snad příští rok Kamarádi postoupí a kdo ví, třeba se s nimi ještě potkáme (za předpokladu, že poslední zápas nevyhoříme).

 

Již zmiňovaný poslední zápas se hraje za dva týdny a je povinností každého, ať už fanouška nebo hráče, přijít! Po zápase bude i tzv. „dokopná", kde by se měl řešit i letní turnaj, na který THK přihlásil Bláža.

 

Komentář rozhodčího:
Vyrovnané utkání, které rozhodla přesnější koncovka domácích.

  

Celtic THK - Kamarádi 1. FC 2:0
Branky: Váca, vlastní
Asistence: Pavel, Váca
Sestava: Bláža - Suši, Brejchys, Honza H., Jířa, Luky, Pavel, Váca,
Muž zápasu: Váca (3 hlasy)
Hvězda zápasu: Bláža

 

CelticGirl