Vyhledávání

Tabulka 5B P23

1. QARA 54:31 16
2. Le Jardin 42:34 15
3. Torpedo 50:38 15
4. BongoBongo 36:39 11
5. Tycho de B. 32:25 11
6. Kehar Club 43:49 11
7. Barclays 32:32 11
8. Kubrt 62:36 10
9. Torolka 37:29 10
10. Polnohospodár 34:48 10
11. Celtic THK 29:56 4
12. AG team 24:58 2


 

Střelci J2024

Váca 10x

Šindy 6x

Vali 6x

Czechmate 4x

Jorge 2x

Burryno 1x
Kráňa 1x
Jířa 1x
Hlína 1x

 

Celtic THK - FC Texas Nové Strašecí 2:0

29.11.2017 01:09

Tak už jsme tam, už jsme tam!

27. 11. 2017 20.45, Aritma

Podobná situace jako před půlrokem, ovšem opravdu jen zdánlivě. Znovu jsme v posledním kole hráli o návrat do čtyřky, ale tentokrát jsme měli situaci ve svých rukou. Zatímco na jaře nám ani sedmibrankové vítězství nestačilo, teď jsme věděli, že i bod bude dostačující. Jenže zároveň proti nám nenastoupil odevzdaný soupeř, nýbrž na naší úrovni skoro až profi tým. Hráči před zápasem od týmového manažera nafasovali každý igelitku s dresem a zaslechli jsme i zákulisní informace, že se za dobré týmové či individuální výsledky vyplácejí v Novém Strašecí prémie. K tomu připočtěte fanoušky, které přivábilo dost možná i připravené bohaté občerstvení.

Taky když jsme vstoupili do šatny a viděli kluky, kteří vypadali celkem fotbalově, tak jsme mohli o našich postupových vyhlídkách trochu zapochybovat. Jenže stačilo pět minut utkání a bylo to všechno zase krapátko jinak. Možná hned v první minutě se Váca obtočil kolem svého strážce a svým 15. gólem sezóny nás poslal do vedení. A aby toho nebylo málo, tak se za chvíli probil k další střele a náš náskok zdvojnásobil.

Za této situace bychom museli třikrát inkasovat, abychom o postup přišli, ale klidní jsme tedy být nemohli. Texaské kolty visely proklatě nízko a nebýt několika výtečných zákroků Soukína, pomoci brankové konstrukce nebo štěstí, když balon po autu zapadl do naší sítě, ale nikdo ho netečoval, taky bychom mohli být kdesi u Divoké Šárky pohřbeni.

Na druhou stranu těch šancí soupeře nebylo víc než v předchozích duelech, tady navíc byly do jisté míry způsobené i menším hřištěm, než jsme zvyklí, a my měli příležitostí z různých brejků, dorážek i standardek víc. Škoda, že se nějaká neujala, mohlo být hotovo dřív.

Průběhu i významu zápasu byla přizpůsobená i střídací taktika. Většinu jsme ho odehráli v nejsilnějším možném složení Soukíno - Burryno, Hlína, Czechmate - Luky Bohy, Váca. Vyčerpané kamarády nahrazoval Jířa, který jako vždy oplýval svou bojovností. Získal několik míčů a své úsilí mohl dokonce korunovat brankou, ke které mu chyběl jen kousek. Suši pak přišel až v poslední minutě, aby se o našem postupu vědělo až v Táboře, nebo aspoň v Táborské ulici.

Důležitost duelu se podepsala také na jeho vyhecovanosti, ke které ale velmi přispěla i podivná dvojka přibližně šedesátiletých rozhodčích. Jeden se omlouval, že na to ve tmě nevidí, druhý v pořadatelské vestě a s červeným praporkem zhruba ze 70. let se rozčiloval, ať na něj nehulákáme, že vidí. Vrcholem bylo, když hlavní sudí seřval pomezního, že nemá praporek jen tak pro nic za nic a ať kouká pořádně mávat. Některé zákroky zbytečně pouštěli a některé naopak posuzovali až moc úzkostlivě, což přispívalo k nervozitě na umělém trávníku.

Vítězstvím 2:0 jsme korunovali jednu z nejlepších sezón naší historie. Pravda, historický postup do trojky (byť s 15 body) a postup do pětky s 20 body jsou vážnými konkurenty, nicméně... "Nepamatuju, že bysme soupeře takhle přehrávali a všechny výhry si zasloužili," poznamenal věcně Váca. Dovětek "i když mě to teda moc nebavilo," naštěstí tentokrát dodal jen tak mezi fousky, že jsme ho ani nemohli pořádně slyšet. A připomínky děsivého obratu na 3:4 s posledním týmem ligy v tuhle slavnostní chvíli nechme taky na nejnižší hlasitosti.

Důkazem místo slibů budiž statistiky: nejlepší útok soutěže (včetně šesti kontumačních 64 gólů, nejvíc od sedmdesáti v úvodní osmičkové sezóně), nejlepší obrana soutěže (17 gólů, 3. nejnižší počet v historii, nejnižší za posledních šest let), a pokud se v posledním kole nikdo z konkurentů nevzepjal, tak i nejlepší střelec soutěže (Váca se 16 góly, víc - 23 - jich dal náš kanonýr jen v osmičce) a nejlepší gólman (Soukíno udržel čisté konto 150 minut v kuse, tedy dva a půl zápasu, tady historickou evidenci nevedu, pardon!).

Důvody takového rozmachu a prvního postupu po čtyřech a půl letech? Nechme opět mluvit Vácu, ostatně nejstarší má přednost: "Že se vrátil Hlína." A i s tímhle se dá souhlasit, ocenění pro Muže sezóny je v dobrých rukou. Nejen pro to, že zkompletoval stovku startů v zelenobílém a že mu parohy strašně sluší (snad to nečte Kačka...). Zatímco v uplynulých třech sezonách, kdy Hlína proháněl ovce po novozélandských pastvinách, byl na všechnu rozehrávku a většinu tvoření sám Burryno, teď se mohl znovu o tyhle pravomoce podělit. Z toho těžili i další jako Váca, Luky Bohy nebo Czechmate, kteří měli dalšího playmakera, s nímž si mohli narazit, dostávali víc dobrých přihrávek a taky blíž k brance, do nebezpečných prostorů. Do těch se mohl častěji vypravit i Burryno. Zase se to dá doložit statistikami. Jednak Hlínovými 12 asistencemi, ke kterým navíc přidal sedm branek, jednak těmi dalších hráčů: Burryno 12 branek/13 asistencí, Czechmate 10/7, Luky Bohy 8/9 a samozřejmě Váca 16/3.

Vácovo probuzení je dalším významným faktorem. Každý tým, aby byl úspěšný, potřebuje takového snipera. Frajera, který docpe balon do sítě i nosem, který se trefí i z ničeho, který se prosadí, i když se zrovna nedaří. "Víc než toho počtu si vážím toho, že jsem dal gól v každém zápase," plaše se pousmál Váca. To (gól v každém zápase, nikoliv plaché pousmání) se mu nepovedlo ani v osmičce - bravo!

Svou troškou ale přispěl každý, Váca tedy góly, Burryno s Hlínou fotbalovostí, Czechmate produktivitou, Soukíno zákroky, Jířa obětavostí, Luky Bohy zarputilostí, Bany čistým kontem i překvapivou produktivitou vepředu, Luky Krasula nám po odletu do Británie posílal pozitivní energii, Ondra Bohy se stal naším nejvytrvalejším fanouškem posledních let, no a Suši... Ten vždycky připravil zápis, míče a v neposlední řadě jednou výtečně ve vhodném okamžiku zařval "střídáme" v posledním utkání. No dobře, když to musí být, přihoďte si k tomu ten skvostný gól z minula.

Jak jistě budete přikyvovat, taková sezóna se musí pořádně oslavit, a tak se snad i stalo, aby se neurazil fotbalový pán Bůh a dovolil nám ji ještě někdy prožít znova. Váco, nic nedodávej!

Celtic THK - FC Texas Nové Strašecí 2:0
Sestava: Soukíno - Burryno, Hlína, Czechmate, Luky Bohy, Váca, Jířa, Suši
Góly: Váca 2x
Asistence: Hlína, Luky Bohy
Muž zápasu: Soukíno
Hvězda zápasu: Czechmate