Vyhledávání

Tabulka 5B P23

1. QARA 54:31 16
2. Le Jardin 42:34 15
3. Torpedo 50:38 15
4. BongoBongo 36:39 11
5. Tycho de B. 32:25 11
6. Kehar Club 43:49 11
7. Barclays 32:32 11
8. Kubrt 62:36 10
9. Torolka 37:29 10
10. Polnohospodár 34:48 10
11. Celtic THK 29:56 4
12. AG team 24:58 2


 

Střelci J2024

Váca 12x

Šindy 8x

Vali 6x

Czechmate 5x

Jorge 2x

Burryno 1x
Kráňa 1x
Jířa 1x
Hlína 1x

 

Celtic THK - FC Penco 1:0

24.11.2011 14:38

Další krok k postupu

(hráno 23. listopadu 2011 na Mikulovce, UMT3, od 18.15)

Po dlouhé době mi mé volnočasové aktivity dovolily dorazit na zápas mého srdečního hanspaulkového týmu. Na tradiční místo - Mikulovku - jsem přišla podpořit hochy v zimě, za kterou by se nestyděli ani na horách, v den, kdy můj milý "slavil" šedesátý zápas za Celtic. K zápasu dorazilo celkově pouze šest borců, takže byl jeden na střídání. FC Penco, soupeř, který je na posledním místě, byl na tom obdobně, takže výhodu neměla ani jedna strana.

Fakt, že FC Penco je bez bodu a má téměř jistý sestup, je zkreslující, protože nebýt odečtených deseti bodů za "nepískání", by na tom byl skoro stejně jako Celtic.

Již při rozcvičení jsem si všimla, že hráči Penca mají sympatické štulpny z předloňské venkovní série Celticu FC. Tento tým byl však vůbec sympatický, hrál v klidu, za vše se omluvil, přiznával teče, zkrátka hrál fair play.

O zápase těžko něco obšírněji napsat, protože to byl vyrovnaný zápas, řekla bych, že až učebnicově remízový. Ze soupeřova tábora vynikal kapitán a pak hráč č. 8, který zaměstnával naší obranu svou rychlostí a technickými dovednostmi. Nebýt skvěle hrajícího Krychlouna, který si ho vzal na starost, určitě by měl Bláža více práce s tím, aby udržel čisté konto.

Celtic hrál bojovně, týmově, ze zajištěné obrany. Domácí se dobře vraceli, a co nestihli, zachránil Bláža, tradiční jistota zelenobílých. Jelikož soupeř byl fotbalový, snažil se dostávat dopředu kombinacemi, za což může i výborná hra hlavou, kterou naši stopeři ukázali zkraje zápasu. A tak jejich útoky byly nebezpečné, ale pomalejší, takže žabičky nezaskočily. Problém mají s brejky, na které se tentokrát moc nedostalo.

Celtic se však touto cestou vydal, v sestavě, jaká se sešla, to byla zároveň jediná jakás takás možnost, jak docílit úspěchu. Kombinačně to tolik nešlo, útoky končily u obránců, však od toho žabičky ve druhém poločase téměř upustily...

Chytrá taktika nakonec přinesla kýžený úspěch, kdy po rychlém přenesení hry Czechmate naservíroval míč Pavlovi a pro něj již nebyl problém vstřelit první a zároveň poslední branku.

Tým Penca se snažil vyrovnat, ovšem tentokrát vyšel střelecky naprázdno. Celtic tak vyhrál spíš fotbalovým, než hanspaulským výsledkem a může dál živit naděje na postup do čtvrté ligy. Otázkou je, zda-li to někteří psychicky méně odolní jedinci přežijí. Za mě škoda každého excesu, který se na hřišti stane, a zároveň škoda každého nepřiměřeného slova na adresu spoluhráče, který podělá šanci... Stát se to může každému a je to jediná kaňka včerejšího večera... I osobní neúspěchy dělají vítězství, i týmová morálka zvedá výkon...

Každopádně pro nezaujatého diváka to byl hezký vyrovnaný zápas, a vlastně i já - divák zaujatý - jsem si ho užila. Za což vám, kluci, děkuji.

CelticGirl