Vyhledávání

Tabulka 5B P23

1. QARA 54:31 16
2. Le Jardin 42:34 15
3. Torpedo 50:38 15
4. BongoBongo 36:39 11
5. Tycho de B. 32:25 11
6. Kehar Club 43:49 11
7. Barclays 32:32 11
8. Kubrt 62:36 10
9. Torolka 37:29 10
10. Polnohospodár 34:48 10
11. Celtic THK 29:56 4
12. AG team 24:58 2


 

Střelci J2024

Váca 10x

Šindy 6x

Vali 6x

Czechmate 4x

Jorge 2x

Burryno 1x
Kráňa 1x
Jířa 1x
Hlína 1x

 

Celtic THK – Deportivo bez Coruna A 5:2

09.10.2018 16:31

Výhra za Ladisovu parádu i Soukínovy zákroky

8. 10. 2018 19.00, Meteor1

Volejte sláva a pět dní se radujte! Problémy s docházkou jsme neměli už podruhé za sebou, Facebook analyzuje příčiny výrazně nižšího počtu zpráv v Praze oproti zářijovým pondělkům. Oproti minulému týdnu nedorazil jen Czechmate, který dal přednost futsalu.

Dlouho, vlastně minimálně první půli, to byl souboj gólmanů. Ten soupeřův sice vypadal naprosto nefotbalově, kopat moc neuměl, ostatně Burryno už před zápasem zahlásil: „Nemaj‘ brankáře, musíme střílet!“ Ale později se mu asi v duchu omlouval, protože předvedl několik výborných zákroků. Totéž (jako s těmi zákroky) se dá říct taky o Soukínovi, ale ten přece jen aspoň trochu na to chytání vypadá. Vyznamenal se například proti dvěma střelám z otočky soupeřova pivota zavalitější postavy, který se obtočil kolem našeho stopera zavalitější postavy. Na druhé straně „pan Matfyz“ ustál i několik našich přečíslení a taky tvrdých ran.

Ale nic netrvá věčně, ani láska k jedné slečně. Chtěl jsem teda místo té slečny vymyslet nějaký fotbalový rým, ale bohužel, nic mě nenapadlo a Czechmate po ruce nebyl. Zkrátka po bezbrankovém poločase už ani jeden z brankářů čisté konto neudržel.

Začalo to naší pětiminutovou smrští. Ve 33. minutě ji rozjel po Bohyho přihrávce, co měla oči, Burryno, který se ocitl sám před gólmanem a nápaditě ho dloubnul – 1:0. Tři minuty poté jsme konečně využili přečíslení, které se i v tomhle případě zdálo dosti kostrbaté, ale Pavel V. ho přece jen zakončil přesnou křižnou střelou, a zaznamenal tak svůj první gól v zelenobílém. Jen ten ročník narození – 1995 – je děsivý. 2:0. A v 38. minutě už to bylo o tři branky po nejkrásnější trefě utkání. Gólman Deportiva se vydal mimo vápno zažehnat naši šanci, míč se odrazil až skoro k půlce hřiště na nohu Ladise, který neváhal a parádním lobem se přihlásil do soutěže o nejhezčí gól hanspaulského podzimu. Těším se, až to uvidím v televizi ještě jednou.

Mohli bychom zpychnout, kdyby měl tenhle zápas jen pozitiva. Ale tak snad se ten Sušiho oblíbený kapesník od krve vypere… Zhruba čtvrthodinku před koncem dostal Luky Bohy nechtěný, ale velmi bolestivý úder loktem do nosu, ze kterého mu začalo crčet. Otřesený se tedy vydal z placu a hosté pár okamžiků rozjeli přesilovkovou kombinaci zakončenou výtečnou střelou od modré – 3:1.

Na chvíli mohlo skóre slibovat dramatickou zápletku, ostatně Deportivo se burcovalo, že dvakrát ještě může skórovat, ale tahle naděje měla život ještě kratší než jepice. Dvě minuty po snížení totiž soupeřova obrana nechala zapomenutého Ladise přímo před gólmanem, Hlína tam poslal luxusní pas přes celé hřiště, náš nevšední kanonýr (do tohoto duelu skóroval za Celtic jedinkrát) předvedl brilantní lepidlo při zpracování a následně efektní zakončení mezi nohy – 4:1.

Aby zajímavých momentů nebylo málo, přibyly v závěru ještě dva vlastence. Ten první byl ještě takový ne úplně hloupý, Burrynův přímák tečovala zeď mimo dosah brankáře, ale ten druhý…? Suši chtěl před bránou zažehnat nebezpečí hrozící po přihrávce z křídla, jenže ho zažehnal šlupkou zblízka do Soukínovy hrudi, od níž se míč odrazil do sítě.

Vítězstvím nad průběžně druhým týmem tabulky jsme se zase posunuli trochu vzhůru, aktuálně bychom měli být třetí a mače s vedoucím duem nás teprve čekají.

Celtic THK – Deportivo bez Coruna A 5:2
Sestava: Soukíno – Suši, Burryno, Hlína, Ladis, Pavel V., Luky Bohy, Váca
Góly: Burryno 2x, Ladis 2x, Pavel V.
Asistence: Luky Bohy, Váca, Hlína
Muž zápasu: Soukíno
Hvězda zápasu: Hlína