Vyhledávání

Tabulka 5B P23

1. QARA 54:31 16
2. Le Jardin 42:34 15
3. Torpedo 50:38 15
4. BongoBongo 36:39 11
5. Tycho de B. 32:25 11
6. Kehar Club 43:49 11
7. Barclays 32:32 11
8. Kubrt 62:36 10
9. Torolka 37:29 10
10. Polnohospodár 34:48 10
11. Celtic THK 29:56 4
12. AG team 24:58 2


 

Střelci J2024

Váca 10x

Šindy 6x

Vali 6x

Czechmate 4x

Jorge 2x

Burryno 1x
Kráňa 1x
Jířa 1x
Hlína 1x

 

Celtic THK - Chroustova lokomotiva (2-0)

04.11.2009 09:45

Důležitá výhra, která dává šanci prát se o postup!
Celtic THK 2:0 Chroustova lokomotiva
(hráno 3.11.2009 na Meteoru, UMT3, od 20,15)

 

Tento zápas byl velice důležitý. Měl poodkrýt tajenku, zda-li je Celtic schopný udržet delší dobu krok s vedoucími týmy a zda může pomýšlet i na postup. K zápasu se dostavil celý jeden divák, zato hned tři rozhodčí. Soupeř neměl nikoho na střídání a ani v sektoru hostí se nevyskytoval žádný chuligán. Takže jsme opětovně, jak už v této sezoně bývá dobrým zvykem, vyhráli na poli fanoušků.

Jak už jsem zmínila, soupeř přišel v počtu šesti hráčů včetně brankáře, u nás to vypadalo líp, ovšem na poslední chvíli onemocněl Honzík Hornát (přejme mu v boji s prasečí chřipkou vše nejlepší) a Kopi si zablokoval záda. Jelikož ostatní nemohli, sešli jsme se v sedmi, a měli tak výhodu, že jsme mohli střídat (což se později ukázalo jako rozhodující).

V minulých zápasech měl Celtic problém se vstřelením gólu a ani tento zápas nenaznačoval, že by se něco mělo změnit. Nemohoucnost týmu dokládá, že za celý poločas THK vystřelil pouze třikrát přímo na bránu. O šancích nemluvě. Nutno podotknout, že Chroustíci skvěle bránili a nedali mnoho prostoru, jak se dostat k bráně. To oni mohli býti těmi, kdo otevře střelecký účet zápasu, ovšem tečovanou střelu zastavila tyčka.

Druhý poločas se nesl v duchu toho prvního. Žádný pohyb, málo šancí, zbrklost. Celtic trávil téměř 50% času přihráváním si v chumlu hráčů na úrovni půle a soupeř začal hrozit! Nebýt Sushiho a Bláži, kteří v tomto zápase hasili, co se dalo, mohla lokomotiva vstřelit rozhodující gól, který by jí zřejmě stačil. Celtic totiž letos pod tlakem nevyhrává (na rozdíl od minulé sezony). Ovšem lokomotiva se neprosadila a Celtic dostával soupeře, kterému pomalu docházely síly, pod tlak sám. Vyústil z něj roh, následná rozehrávka Lukyho vyslala Vácu do střelecké pozice a ten propálil všechno, co mu stálo v cestě! 1:0!

Celtic to trochu uklidnilo a soupeř již neměl moc sil na zvrat. Snažil se sice sem tam zatlačit (a měl několik stoprocentních šancí, které Bláža vykryl), ovšem nedostatkem sil nechával obrovské mezery v obraně a Celtic toho ještě jednou využil. Po krásné kombinaci s Vácou se trefil Jířa. Oba byli na brankáře sami a doslova si ho vychutnali. Utkání bylo rozhodnuto a do závěrečného hvizdu se také nic zajímavého nestalo.

Celtíček tedy nakonec výhru doslova urval, trošku se štěstím, ale zároveň po relativně dobrém výkonu. Lokomotiva měla smůlu, že na tak velkém hřišti hrála pouze v dostačujícím množství. Utkání se hrálo až na pár zbytečných zákroků Celticu v duchu fair play, soupeř často sám přiznal tečované balony. A zároveň ukázalo největší rozdíl mezi osmou a sedmou ligou. V sedmičce už nám nikdo nedaruje vítězství šílenými minelami v obraně.

Neřekla bych, že se hra tak zhoršila, ale už proti nám nestojí tým, který bezhlavě útočí a pak se nedokáže vrátit. V osmičce jsme chodili i desetkrát za zápas sami na bránu, v sedmičce je to zkrátka o něčem jiném! A Celtic si na to ne a ne zvyknout. Uvidíme, co přinesou další zápasy, herně na to určitě máme! Pokud bude Bláža dál čarovat v bráně a Váca vstřelí alespoň jeden gól… Samozřejmě i tak lze dosáhnout kýženého postupu, o kterém se v týmu pomalu začíná mluvit. Ovšem pokud dostaneme gól, je velká pravděpodobnost, že lepší než remízové utkání neuhrajeme. Chtělo by to být přímočařejší, nebát se hrát, být důraznější! A kdy jindy toto všechno předvést, než v zápase proti Motoru 1. TF. Jedná se o tým složený zřejmě z cizinců. Hraje druhou sezonu stejně jako my, do sedmičky postoupil z druhého místa (ovšem téměř se shodnými body jako THK, kterému to stačilo na vítězství ve skupině). A podobné je i jeho postavení v tabulce, je to tedy jeden z náš potencionálních soupeřů v boji o postup. Tak hrrr na ně!

 

CTHK x Chroustova lokomotiva 2:0
Sestava: Bláža - Suši, Brejchys, Stenly, Jířa, Luky, Váca
Góly: Váca, Jířa
Asistence: Luky, Váca
Muži zápasu: Luky, Jířa, Suši
Hvězda zápasu: Bláža

 

CelticGirl