Vyhledávání

Tabulka 5B P23

1. QARA 54:31 16
2. Le Jardin 42:34 15
3. Torpedo 50:38 15
4. BongoBongo 36:39 11
5. Tycho de B. 32:25 11
6. Kehar Club 43:49 11
7. Barclays 32:32 11
8. Kubrt 62:36 10
9. Torolka 37:29 10
10. Polnohospodár 34:48 10
11. Celtic THK 29:56 4
12. AG team 24:58 2


 

Střelci J2024

Váca 10x

Šindy 6x

Vali 6x

Czechmate 4x

Jorge 2x

Burryno 1x
Kráňa 1x
Jířa 1x
Hlína 1x

 

Celtic THK - Batalion 91A 11:1

21.09.2018 14:26

Nejvyšší vítězství za posledních devět let!

17. 9. 2018 19.00, Meteor1

Sestavu jsme znovu horko těžko dávali dohromady, až pár hodin před zápasem jsme zjistili, že jsme bez střídání i bez gólmana. Naštěstí to tentokrát dopadlo lépe než minule, asi i proto, že taky soupeřova lavička byla prázdná jak romantikova duše po rozchodu.

Prvních zhruba deset minut jsme strávili převážně před naší brankou, ale do žádné vyložené šance se Batalion neprobojoval, spíš jen obehrával míč zleva doprava a nazpátek, cesta do šestnáctky (nebo spíš šestky) byla našimi beky dobře zatarasená.

A pak to přišlo. Akce jak z basketbalových pouček tělocvikářky Szutákové z táborského gymplu. Jen to v podání Burryna s Hlínou nebylo „hoď a běž“, nýbrž „kopni a běž“. Na gól jim od naší brány stačily tři doteky. Burryno odkopem našel Hlínu, ten mu z voleje vrátil a to už se prvně jmenovaný napřahoval k pumelici k tyči – 1:0. Není bez zajímavosti (mrky mrk!), že Burrynovi míč na rozehrávku výtečně položil zaskakující brankář Suši. Škoda, že nevedeme druhé asistence…

A zatímco do té chvíle jsme se spíš bránili, od úvodního gólu už se hrálo skoro jen na jednu bránu. Dařily se nám hezké kombinace, v podstatě se nám vyvedlo všechno, do čeho jsme kopli, naopak na straně soupeře se kupila frustrace a nechuť bránit.

Není se co divit, během čtyř minut totiž inkasoval další čtyři góly. Nejdřív se trefil Hlína přímo do vinglu rovnou po Bohyho autu, vzápětí právě Bohy zakončil u vzdálenější tyče odkryté branky výtečnou Vácovu přihrávku odkudsi od rohového nepraporku, poté si i Váca vybral odměnu, když byl po Bohyho sklepnutí sám před brankářem a udělal mu kličku, a pak ještě jednou platilo, že skóroval ten, kdo připravil předchozí trefu: „Nějak se to tam zamrdalo na prostředku,“ popsal situaci před svou šťastnou chvilkou střelec Bohy, kterému v tomhle případě přihrál Burryno. 20. minuta, 5:0.

Pak se na chvilku náš festival zadrhl, přerušila ho také poločasová pauza, i po ní by si ale býval byl nezaujatý fanoušek přišel na své, kdyby tedy zrovna tentokrát dorazil.

Napomohlo tomu i střídání Batalionu, gólman šel do pole, jeden z útočníků do brány, kde se ale asi cítil trochu nesvůj, protože se z ní kolikrát vydával, a nám tím nabízel snazší příležitosti zlepšovat statistiky.

Třeba jako ve 32. minutě, kdy ho Czechmate připravil o balon, poslal ho Vácovi, který nás trochu napínal, ale jeho střela se do prázdné branky o břevno přece jen odrazila. Náš nejlepší kanonýr historie tím nabyl víc sebevědomí, a tak si dvě minuty nato troufnul vyzvat Burryna patičkou, povedlo se: sedmá kule jako v Sarajevu.

A pak už se kompletovaly hattricky. Nejdřív se to podařilo Vácovi a byl to vskutku neortodoxní pokus. Možná vůbec poprvé v dějinách Celtiku gól hrudníkem, do kterého Vácu stojícího opět před opuštěnou sítí zasáhl svým centrem Czechmate.

Za stavu 8:0 přišel též jeden náš smutek, když jsme pozbyli čistého konta. Při jakési power play se prosadil tvrdou ranou zdálky mezi Sušiho nohy gólman Batalionu.

Následovala ještě jedna Vácova radost, mimochodem už 212. v hanspaulce, poznamenanou ji máme jako dorážku nepovedené Burrynovy střely.

I Burryno mohl slavit hattrick a zároveň náš desátý gól zápasu. „Uklízel,“ mám napsáno v poznámkách. Trojici střelců minimálně tří gólů v utkání pak doplnil Luky Bohy, který využil toho, že v brance stál jen dobíhající stoper, a míč poslal mimo jeho dosah k tyči.

Vítězství 11:1 je naším nejvyšším od 25. května 2009, kdy jsme porazili tým 1.FC Střelci 12:0! Zároveň je to první „desítka“ ve čtyřce, ty dosavadní čtyři jsme rovnoměrně rozdělili mezi naše působení v osmičce a pětce.

Celtic THK - Batalion 91A 11:1
Sestava: Suši – Burryno, Hlína, Czechmate, Luky Bohy, Váca
Góly: Váca 4x, Burryno 3x, Luky Bohy 3x, Hlína
Asistence: Váca 4x, Luky Bohy 2x, Burryno 2x, Czechmate 2x, Hlína
Muž zápasu: Váca
Hvězda zápasu: Burryno