Vyhledávání

Tabulka 5B P23

1. QARA 54:31 16
2. Le Jardin 42:34 15
3. Torpedo 50:38 15
4. BongoBongo 36:39 11
5. Tycho de B. 32:25 11
6. Kehar Club 43:49 11
7. Barclays 32:32 11
8. Kubrt 62:36 10
9. Torolka 37:29 10
10. Polnohospodár 34:48 10
11. Celtic THK 29:56 4
12. AG team 24:58 2


 

Střelci J2024

Váca 12x

Šindy 8x

Vali 6x

Czechmate 5x

Jorge 2x

Burryno 1x
Kráňa 1x
Jířa 1x
Hlína 1x

 

Celtic THK - AC Pendula Bona (4-2)

18.11.2010 12:35

Ty víš, že štěstí je krásná věc...

(hráno 17. 11. 2010 na Hanspaulce, UMT3, od 19,30 hod.)

Tímto nadpisem, vypůjčený ze známé písně, by se dal shrnout dojem po utkání s Pendulou..ale o tom až později..

Jediný zápas, který se v této sezoně měl odehrát mimo náš domovský stadion, byl ten s AC Pendula Bonou. A když už jsme měli vyjet mimo Mikulovku, tak jedině na Hanspaulku! Na Celtic čekal krásný areál s nafukovací halou, ve které byla docela příjemná teplota. Na zápas jsme se Sushim a Soukínem přijeli hodinu před zápasem. Ne snad proto, že přípravu na zápas bereme tak vážně. Sushi se potřeboval protáhnout a zahřát kvůli koňaru z minulého zápasu, který ho trošku limituje. Vedle hřiště je i tartanová plocha, na trénink vskutku ideální a jelikož byl po ruce i náročný trenér, Sushimu se povedlo nohu rozhýbat tak, aby nastoupil k zápasu. To se nepovedlo Vácovi, který chyběl kvůli nataženému úponu a s největší pravděpodobností nebude ani příští zápas. Zato přijel Stenly, který zanedbal své rodinné povinnosti a spolu se svou manželkou přispěchal na Hanspaulku poprat se o sud piva!

Na začátku tohoto týdne - v pondělí - jsme se Sushim vyrazili na Speciál Braník hrající sedmičku, za nějž hraje Míša Baroch, pravidelný návštěvník našich stránek! Kluci se nachází kolem třetího místa a my jim svou přítomností chtěli dopomoct k postupu o nějaký ten stupínek výš. Dodnes nechápu, jak jsme Speciál mohli porazit, i tentokrát předváděli výborný fotbal, na který byla radost koukat. Při vší úctě k mým žabičkám, Braník je technicky úplně jinde a některé akce by zasloužily být každý večer v Borci na konci. Speciál také vyhrál a my jsme domů odcházeli s tím, že je Celtic musí napodobit o tři dny později.

Účast byla dobrá i kvůli návratu Bohyho, který měl díky státnímu svátku volno. Byl to jeho první a zřejmě i poslední zápas v sezoně a náležitě si ho vychutnal. Dorazit měl i Honzík, ovšem ten si spletl hřiště a i když to měl za rohem (bydlí u Letenského náměstí), dal si štreku na Mikulovku, aby následně po telefonátu se Sushim zjistil, že se hraje na Hanspaulce a tudíž nestíhá. Smutnější to bylo o to víc, že Honzík (gauner týmu :D) stál jeden zápas a odpykával si trest za dvě žluté karty. Nepřišel ani Bláža, kterého další den ráno čekalo předoperační vyšetření v Táboře.

Utkání začalo s malým zpožděním. Přesto kluci prochrápali začátek a Pendula Bona šla po pár vteřinách hry do vedení, dala krásný gól, Soukíno byl bez šance. Soupeř byl starší než Celtic, zkušenější, na této akci předvedl svoji fotbalovost. Na centr obránce si naběhl útočník a nádherně hlavou přeloboval Soukína. Naštěstí pro Celtic přišlo brzy vyrovnání, postaral se o to muž zápasu Czechmate, kterému na branku nahrál Luky.

Utkání hraná v nafukovačce přináší nejen potěšení (uvnitř relativně dobrá teplota vzduchu), ale i úskalí. Tím největším byl de facto každý nešikovný odkop. Míč se tak často "zarážel" o strop a soupeř (ať už my, nebo Pendula) tím získával auty. Hrálo se díky tomu i rychle, balon pochopitelně neutíkal kamsi za plot. A díky malému hřišti bylo na ploše spousta kontaktů, což bylo spíš ke škodě zápasu, protože utkání řídil citlivý sudí, který odpískal vše, pokud u toho hráč vydal nějaký zvuk, případně si nechával poradit. Na to si lépe přivykli hráči THK, Pendula Bona dělala spoustu faulů (z pohledu rozhodčího) a ten nejzásadnější nejspíš ovlivnil celé utkání. Czechmate se srdnatě bil ve vápně a byl sundán dolů. Jasná penalta. V tomto případě dobře, že rozhodčí pískal vše (v Hanspaulce to bývá naopak), protože už jsme zažili spoustu stejných faulů, které se nepochopitelně přešly (ať už proti nám, nebo v náš prospěch). Soupeř se sice rozčiloval, v tomto směru byl poněkud...řekněme tomu - nervóznější, ovšem nic to na rozhodnutí nezměnilo. Balon si připravil sám faulovaný a nekompromisní dělovkou nedal brankáři šanci. Střela nebyla umístněná, šla jen kousek od půlky brány. Opět jsme se mohli přesvědčit, že v hanspaulce to není o technice (kolik penalt už jsme díky tomu nedali), ale o razanci. 2:1!

Pendula se však nenechala našim vedoucím gólem znechutit a dál obléhala naší branku. Ovšem my jsme se mohli spolehnout na našeho brankáře, který obrovskému tlaku odolával. Nejhůř THK bylo ve chvíli, kdy soupeř během půl minuty vystřelil snad pětkrát na Soukína, který skákal z jedné strany na druhou jako tygr a obrana ne a ne odkopnout míč do zámezí. Zde stála na naší straně výrazná míra štěstí. Nutno podotknout, že nestát v bráně Soukíno, tak nebylo po poločase co řešit, obrana vyráběla jednu hrubku za druhou. Paradoxně přišel trest za neproměňování šancí na konci poločasu. Aktivní Czechmate vybojoval míč pro Bohyho a ten nedal brankáři soupeře šanci - 3:1!

Po změně stran se na způsobu hry obou týmů moc nezměnilo. Celtic dál pokračoval ve hře víceméně na náhodu, dobře bránící Pendula nedávala šanci na jakoukoliv vypracovanou šanci. Rozhodčí dál pískal sebemenší atak, tolik standardních situací si nepamatuji za tři po sobě jdoucí zápasy.. Pak se sice trošku vychýlil, když nepískl jasné fauly (chvíli to vypadalo, že už se Penduly bojí), ale následně se vrátil ke svému trendu. Byl přinejmenším zvláštní, ale co čekat od hráčů jiného týmu, kteří prostě nepískají? Účený z nebe nespadl a rozhodně nejde říct, že by jedno či druhé mužstvo poškodil. Možná přeci jen trošku Pendulu, kteří se místy více vysilovali pořváváním na rozhodčího než samotnou hrou. "Odměnou" jim byl další gól v síti, tentokrát od Lukyho.

Zápas se pak snažil Celtic dohrát v klidu (to znamenalo udržet míč na útočné straně, bez snahy dát gól), což se mu málem vymstilo, ovšem snížení na 4:2 už přišlo pozdě. Zápas skončil naším vítězstvím, bylo šťastné, ale i to se počítá. Pendula ještě s horkou hlavou napsala ztížnost do zápisu o utkání. V něm si stěžovala na to, že rozhodčí neměl karty (což je pravda, za to je myslím 50-korunová pokuta, zvlášť, když na to rozhodčí neupozornili předem - pak je totiž možné udílet karty ústním upozorněním) a na to, že rozhodčí nebyl ve SPORTOVNÍM oblečení!!! Tuto poznámku nikdo nepochopil, troufnu si tvrdit, že dneska ji nechápou ani sami iniciátoři této poznámky. Docela by nás zajímalo, jestli i oni chodí pískat v rozhodcovském.. ale budiž.

Další vítězný zápas nám už tedy nikdo nevezme. I přes to, že pohlednost utkání byla pramalá, body jsme urvali a to je hlavní. Na pěkný fotbal na Braník, na fotbal vítězný na Celtic. Asi tak by se daly srhnout oba duely.. snad to jednou zkloubíme.

Čekají nás ještě dva zápasy, oba na Mikulovce, tak doufám, že to už kluci dotáhnou a vyzkouší si pětku, i když zatím dle ohlasů ostatních týmů se možná není moc na co těšit :-). A ještě jedno přání vyslovím - první místo! Nejhorší zápasy máme za sebou, byla by škoda se na to "vyfláknout" jako rok minulý a podlehnout dojmu, že teď už to půjde samo..

P. S.: Vivat Braník!!!

 

Celtic THK - Pendula Bona 4:2
Sestava: Soukíno - Suši, Brejchys, Krychloun, Jířa, Luky, Stenly, Bohy, Czechmate
Góly: Czechmate 2x (1x z PK), Bohy, Luky
Asistence: Czechmate 2x, Luky
Muž zápasu: Czechmate
Hvězda zápasu: Czechmate

CelticGirl