Vyhledávání

Tabulka 5B P23

1. QARA 54:31 16
2. Le Jardin 42:34 15
3. Torpedo 50:38 15
4. BongoBongo 36:39 11
5. Tycho de B. 32:25 11
6. Kehar Club 43:49 11
7. Barclays 32:32 11
8. Kubrt 62:36 10
9. Torolka 37:29 10
10. Polnohospodár 34:48 10
11. Celtic THK 29:56 4
12. AG team 24:58 2


 

Střelci J2024

Váca 10x

Šindy 6x

Vali 6x

Czechmate 4x

Jorge 2x

Burryno 1x
Kráňa 1x
Jířa 1x
Hlína 1x

 

Celtic THK - 1.PC Žalud United 4:1

15.04.2011 17:57

Další Vácův hattrick zařídil druhé vítězství v pětce


(hráno 13. dubna 2011 na Mikulovce, UMT3, od 18.15)



Naše obavy o budoucnost v páté lize zase o trochu víc rozptýlil třetí letošní mistrák. Stejně jako v předchozím utkání proti Bábě jsme se mohli spolehnout na Vácovu střeleckou potenci a výborný výkon brankáře. Tentokrát to však nebyl Soukíno, ale fantom Bláža. Po sedmigólovém přídělu v generálce s Motorem a čtyřech kusech během padesáti minut od Chvojkovic dokonce sahal proti Žaludům po čistém kontu. Bravurními zákroky proti střelám z menší i větší vzdálenosti, tvrdým boxováním centrů i jistým vybíháním soupeře pěkně frustroval.

Alespoň malou radost dovolil nejhoršímu celku tabulky necelých deset minut před koncem. Že pokus na bližší tyč nevyrazil, si sice vyčítal, větší vinu na inkasované brance ale má Suši, který dovolil útočníkovi otočit se do střelecké pozice a vypálit. Ani při této minele jsme však nemuseli příliš klopit zrak nebo klít, v té době jsme totiž už vedli 3:0 a na srovnání skóre neměli Žaludi moc času a upřímně ani kvality.

Psychickou pohodu jsme si podobně jako v minulém střetnutí zajistili hned v úvodních minutách, opět to byla trochu haluz (aniž bych chtěl jakkoliv shazovat Jířovu patičku mezi nohy brankáře Báby) a opět to pro střelce byla první letošní trefa. Jířův aut ztečoval přes laxního beka a zírajícího gólmana do sítě Czechmate.

Ještě do poločasu jsme se prosadili podruhé. Vzhledem ke konečnému výsledku 4:1 a zmíněnému hattricku Váci si jednoduše spočítáte, kdo byl autorem druhého gólu. Velkou zásluhu na něm ovšem má i znovu výborný Krychloun, který poslal Vácu do samostatného úniku na soupeřova brankáře. Náš kanonýr sprint přes polovinu hřiště zakončil přesnou ranou na zadní tyč.

Pohledná (a možná nejpohlednější vůbec) byla i branka, která nás poslala do třígólového náskoku. V rychlém kontru si míč vyměnili Czechmate s Vácou, proti kterým stál poslední Žalud. Váca stoperovi tak dlouho avizoval zpětnou přihrávku, po níž by Czechmata vzývala poloprázdná kasa, až sám překvapivě vystřelil na zadní tyč. Gólman zůstal stát a pohnul se až poté - aby kopnul balon na střed hřiště.

Pak přišlo snížení 1. PC Žalud United, které jsem popsal výše. Záhy jsme na něj ale odpověděli a vydobyli zpět komfortní tříbrankový odstup. A jak poslední gól utkání vypadal z pozice střelce? "Ten jsem dával úplně nahoru. Czechmate mi to nádherně přiťukl a já měl před sebou nabito a zcela prázdno," diktoval do novinářských notýsků po zápase Váca. Právě tato trefa byla jeho sedmdesátou v hanspaulce!

Na branky a asi i držení míče jsme vyhráli my, ostatní statistiky ovšem vyzněly pro soupeře. Zvláště ta v neodpískaných nedovolených zákrocích. Je až s podivem, jakým způsobem nastavil rozhodčí metr posuzování osobních soubojů. Jediným, kdo dokázal držet krok se Žaludy v agresivitě, byl Czechmate. Ten byl jednou z dalších našich opor (kterých bylo celkem osm). Schytal i rozdal mnoho ran, ale hlavně sklepnul plno míčů do druhé vlny, a ukázal tak svůj přínos na pozici pivota.

Oslavné ohně bych však ještě nerozdělával, v druhé půli jsme vydatně polevili, což nám na slabšího soupeře i tak s přehledem stačilo. Ale v duelu s Imidinem, jenž nás čeká po Velikonocích, by to bezesporu bylo málo.

P.S.: Zápas se Žaludy byl pro nás význačný i proto, že jsme poprvé v sezoně měli fanouškovskou podporu v zádech (nebudu-li počítat Pavla na konec utkání s Chvojkovicemi). Poprvé nás přišla zkontrolovat Czechmateova Iza, o berlích se dopajdala CelticGirl doprovázená a jištěná Sušiho ségrou Mirkou.


Sushi